štvrtok 25. novembra 2010

Súťažiaci ČSMT: 13. epizóda (21. 11.)

Všetky vystúpenia posledného siedmeho semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, Richardom Nedvědom a jeho trapnomágiou a saxofonistom Patrikom Žigom.

Všetky vystúpenia posledného siedmeho semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, Richardom Nedvědom a jeho trapnomágiou a saxofonistom Patrikom Žigom.


Finalisti: Richard Nedvěd, Patrik Žiga


Akademia SX

Parkouristov sme v šou Česko Slovensko má talent nevideli, kým sa neobjavila skupina Academia SX. V siedmom semifinále si dali záležať, aby nepôsobili ako telocvikári, čo Jan Kraus tak nemá rád. Jediné dievča v skupine účinkovalo v prevleku známej hrdinky počítačovej hry- Lary Croft. Chalani boli zamaskovaní za zlodejov a jeden z nich bol policajt. Celé predstavenie porotu pobavilo a zaujalo. A Lucii Bílej sa paradoxne najviac páčila "Angelina Jolie", ktorá vo filme hrala Laru. "Vaše vystúpenie zaujalo malú vybranú skupinu pomýlených ľudí, medzi ktorých patrím aj ja," zložil zvláštny kompliment Academii SX porotca Jaro Slávik. Hoci diváci v javisku tlieskali naplno, na postup kolektívu skokanov to nestačilo.

A. J. Band

Anna Ščavnická, Jana Janičinová a Jakub Bačinský síce pochádzajú z malej dedinky Jakubovany pri Sabinove, ale v šou Česko Slovensko má talent urobili dosť veľký rozruch. Do semifinále postúpili bez problémov a tak sa od speváckeho dua v sprievode gitary A.J. Band očakávalo ďalšie originálne vystúpenie. A aj bolo. Na pódiu sa predstavili hneď dve Lady Gaga v netradičných kostýmoch aj keď bez mäsa. Na Jara Slávika ale dojem neurobili. „Pesničku sa vám nepodarilo zvládnuť napriek tomu, že ste talentovaná skupina,“ objasnil svoje X-ko. Druhé si vzápätí vyslúžili aj od Lucie Bílej. „Páči sa mi, ako ste oblečení. Aj to, že ste mladí a hraví. Ale nech si vás fanúšikovia ocenia sms-kami,“ doplnila porotkyňa. „Šou to bola pekná, ale to je trošku málo,“ zakončil Jan Kraus. Predpovedal tak koniec účinkovanie A.J. Band v ČSMT.

Brasil show

Namakali sa, naskackali sa, natancovali sa... Dokopy s hudbou to dalo úžasnú Brasil Show plnú ohromujúcich prvkov a kostýmov. V obdobnom šate ich na hodnotenie poroty prišli podporiť aj obaja porotcovia navlečený doslova do peria. Pycova snahe o vtip sa síce nestretla s pochopením, ale to neubralo na pozitívnom hodnotení poroty. „Krásna šou, mne by sa to tiež páčilo, keby sa so mnou niekto takto hral a hádzal si ma," prezradila Lucie Bílá. Tanečník Carlos sa hneď chytil a ďalšia nečakaná šou v podobe prenášania porotkyne po sále bola na svete. Šokovaný zostal aj Jan Kraus: „Ja mám strach teraz vôbec niečo povedať, aby som nebol tiež takto vyvenčený. Len toľko, že ja by som takto mohol tancovať len v kóme... ale bolo to krásne!" A nakoniec sa prejavil Jaro Slávik. „Musím povedať, že Boh je skrytý v detailoch. U vás fungujú tie detaily minimálne dva tak dokonale, že som zabudol vnímať celok. Na druhej strane, nemyslím si, že aj keby som celok vnímal, žeby to postúpilo do Vegas," dodal na koniec porotcovský kat.

Tereza Anna Mašková

Spieva už od malička a na hlase aj technike to je už počuť. A keďže túžila porovnávať sa s inými spevákmi a najmä preraziť, prihlásila sa aj do šou Česko Slovensko má talent. Tereza Anna Mašková si vyslúžila obdiv poroty už v predchádzajúcich kolách a sama o sebe hovorí, že keby nemohla spievať, tak by sa asi zbláznila. „Spievanie je pre mňa všetko,“ skonštatovala pred vystúpením v semifinále, kde sa predstavila s piesňou The Power of Love od Celine Dion. Na plecia si teda poriadne naložila, s výzvou sa však popasovala viac ako statočne. Vyslúžila si standing ovation od publika a aj potlesk od poroty. „Si úžasná a od začiatku si mojou favoritkou. Máš neuveriteľnú farbu hlasu v nižších aj vysokých tónoch. Pre mňa si už víťaz,“ zhodnotila Lucie Bílá. „Máte dar, ktorý speváčky často v Česku nemajú a to je nasadenie s akým spievate. Máte obrovský talent,“ zhodnotil Jan Kraus. „Bolo to krásne vystúpenie. Mať talent ale nestačí. Na kariére treba pracovať,“ doplnil Jaro Slávik. Aj keď s vystúpením boli spokojní všetci vrátane Terezy Anny, na postup do finále to predsa len nestačilo.

Richard Nedvěd

Richard Nedvěd nepatrí medzi tichých ľudí. Skôr by sa dalo povedať, že sa z kástingu, cez divadlo prerozprával až do semifinále a z neho rovnou čiarou do finále. Rišo má totiž skvelý zmysel pre humor a tak si naozaj môže dovoliť predvádzať aj jednoduché kúzla. Mnoho z nich prezradil už na javisku v siedmom semifinále šou Česko Slovensko má talent. To rozosmialo porotu a divákov až tak, že sa otrasialo výstavisko v Brne. Porota sa po vystúpení 27- ročného mága postavila z kresiel a venovala mu "standing ovation". Jaro Slávik zhodnotil vystúpenie stručne: "Pán Kraus vy máte konkurenciu." Porotca Jan Kraus sa vôbec neurazil- naopak: "Máte vynikajúce komentáre, robiť srandu vôbec nie je sranda. Ale, aj keby nikto iný v tejto šou nebol, vy ste pre mňa objav, ktorý za to stojí." Lucie Bílá skonštatovala, že jej Richard predĺžil život o pár rokov. "Už dlho ma nikto takto nepobavil. Vieš, keď rozosmeješ ženu, tá ti už ostane," dala kúzelníkovi radu do života.

BMX show

Miroslav Zeidler a Dominik Nekolný doteraz fungovali ako konkurenti. Po šiestich rokoch ich dala dokopy až súťaž Česko Slovensko má talent. „Je to pre nás nezameniteľná šanca, keďže sa predvedieme pre niekoľkými miliónmi divákov, môžeme tak prezentovať náš šport, to čo máme radi," prezradil Dominik. Vystúpenie BMX Show bolo zážitkom aj napriek Dominikovmu záverečnému pádu. „Moja dobrá rada znie, pokračujte v tom. Ste dobrým príkladom toho, čo sa na ulici dá robiť. Či to ocenia diváci, neviem... Ale viem, že dlhodobou prácou sa môžete dostať medzi celebrity vďaka svojmu športu," okomentoval vystúpenie za všetkých troch Jaro Slávik.

Aratron Aspis

„Majú na to, aby prekvapili až tak, že sa dostanú do finále,“ povedal krátko pred vystúpením dua Aratron Aspis v semifinále šou Česko Slovensko má talent porotca Jaro Slávik. A tak bolo celé brnianske výstavisko zvedavé, ako to dopadne. Kostýmy pripravovali niekoľko dní a ak by aj vybuchli, brali by to s humorom. Napokon sa predstavili s robotickou fakírskou šou. „Obdivujem vašu nápaditosť. Každé vaše číslo pôsobí dobre a prevláda pocit jeho zvládnutia,“ zhodnotil Jan Kraus. „Je pravda, že kritika sa ťažko znáša. Ale vo vašom prípade nie je priestor na kritiku. Bolo to krásne vystúpenie,“ doplnil Jaro Slávik. „Farebnosť vystúpení je krásna. A vy máte tých farieb veľa,“ uzavrela hodnotenie Lucie Bílá. Aj keď z úst všetkých troch porotcov zaznelo len pozitívne hodnotenie, vo finále duo Aratron Aspis už neuvidíme.

Patrik Žiga

Prvé číslo siedmeho semifinále a porota bola hneď na nohách. Mladý, len štrnásťročný Patrik Žiga odohral na svojom saxofóne jednu z najznámejších rozprávkových melódii Kde pak ty ptáčku hnízdo máš, ktorú pôvodne spieva Karel Gott. Neuveriteľným šarmom a ľahkosťou hrania ohúril doslova všetkých v sále a na začiatku posledného semifinálového večera nasadil latku kvality veľmi vysoko. „Zvuk tvojho saxofónu je sám o seba hudbou. Ty si tak dokonalý na tom pódiu, držím ti palce," začal na úvod Jaro Slávik. Pochvalné slová pridal aj Jan Kraus. „Výborne vyzeráš na pódiu a myslím si, že pre šoubiznis si hotový," uznal. A nadšená bola aj Lucia Bílá: „Si talentovaný a si tiež múdry. Vieš rýchle reagovať, čo je veľmi dôležité. Držím ti hrozne moc palce." A podarilo sa. Svojim dnes už aj trochu nevšedným nástrojom sa Patrik prebojoval z druhého miesta do finále.

František Šimčík

Talentovaný tanečník František Šimčík mal vo Veľkom tresku šou Česko Slovensko má talent smolu. V rozstrele nepostúpil, keďže porota si mohla vybrať len jedného "Michala Jackona". To spôsobilo, že Franta na chvíľu úplne prestal tancovať. Naozaj však nemohol "flákať" dlho, keďže ho produkcia na žiadosť divákov opäť zaradila do programu.

Malý "Jackon" predviedol v semifinále šou ako z detského muzikálu. Spolu s tanečníčkami tancovali na hit od teenagerskej hviezdy Justina Biebra. Lucie Bíla hodnotila vystúpenie emotívne: "Fanoušku, prosím ťa, neprestávaj tancovať. Teba bude milovať celá krajina!" Jarovi Slávikovi zase bolo ľúto, že ho vyhodil: "V živote by som nevyhodil krstného otca platne Lucie Bílej." Nakoniec ho však "vyhodili" smsky od divákov.


Čítajte aj:
Diváci chcú Fandu naspäť! Zázrivého dvakrát stresovali
Veľká hviezda na scéne! František z detského domova strhol všetkých
5. diel ČSMT: František z detského domova by chcel pretancovať celý život

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára