sobota 31. júla 2010

Pochybnosti ohľadom titulnej piesne jej producent odmieta

Pred pár dňami sa vyskytli pochybnosti ohľadom originality titulnej piesne naspievanej Nicole J McCloud. Rozprávali sme sa s producentom skladby, ktorý je z obvinenia prekvapený.


Podobnosť piesní má podľa producenta oboch skladieb Got Talent a Get the Chance, Martina Hudáka, jednoduché vysvetlenie: "Aj Get The Chance a aj Nicol's Got Talent vznikli z rovnakého hudobného základu zvučky programu." Tým by tak tracky k piesni Get the Chance nevlastnila kapela Save the Cookie, ale spoločnosť Fremantle Media, vlastník licencie formátu Got Talent. Zároveň upozorňuje na fakt, že ich podobnosť neznamená tvorivú vyčerpanosť, ale zámer: "Podobnosť piesní je, samozrejme, zámerom producenta show."


Martin Hudák nie je len producentom a spoluautorom oboch piesní či zvukovej identity pre Česko Slovensko má talent, zároveň mal výrazne dopomôcť kapele Save the Cookie v jej začiatkoch. Zaplatiť mal nahrávanie CD Phantastic, cestu a ubytovanie pre hosťa albumu, amerického producenta a gitaristu Matta Patricka, ktorý sa stal spoluproducentom albumu. Okrem toho mal natočiť videoklipy a postarať sa o zvukovú podobu piesní či komunikačný vizuál. Zároveň výrazne dopomohol piesni Get the Chance, aby sa stala súčasťou Slovensko má talent a bola hrávaná v rádiách.


Otázkou tak ostáva, prečo sa kapela pustila do obhajoby originality piesne, keď jej tracky by vlastniť nemala. "Je to priemyselná hudba. Žiadne umenie. Dal som im šancu. Mohol som osloviť kohokoľvek iného." píše producent.


Či ide o nevďačnosť, chamtivosť alebo len o nedorozumenie sa možno nikdy nedozvieme. Isté je, že svetom hýbu peniaze, nie česť a pravda.



FOTO: mojamuzika.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára