piatok 26. novembra 2010

Talent je vo finále. Kto z tejto štrnástky má u vás najväčšiu šancu?

Česko Slovensko má talent sa už túto nedeľu dostane do svojho Veľkého finále, aby spoznalo prvého víťaza tejto federálnej šou. Kto zo štrnástich finalistov získa rozprávkovú výhru 100 000 €, angažmá v Las Vegas a účasť na svetovom finále Got Talent?

Česko Slovensko má talent sa už túto nedeľu dostane do svojho Veľkého finále, aby spoznalo prvého víťaza tejto federálnej šou. Kto zo štrnástich finalistov získa rozprávkovú výhru 100 000 €, angažmá v Las Vegas a účasť na svetovom finále Got Talent?


Mako!Mako

Štyria hudobníci, traja muži a jedna žena – to je skupina Mako!Mako. Svoj štýl definujú ako "run and be" (bež a buď), teda všehochuť. Hudba je pre nich vášeň. A ich tvorba sa páčila aj divákom na brnianskom výstavisku. Predstavili sa s vlastnou piesňou Kuba a na nohy postavili celé publikum. Vyslúžili si standing ovation. "Ak by ste chceli vydávať platňu, rád by som bol pritom a dostal ju do celého sveta. Milujem vás," zhodnotil Jaro Slávik. "Bola tam radosť zo života. Som rada, že ste prišli do našej súťaže. Lebo vy naozaj máte talent," doplnila zase Lucie Bílá. "Českej scéne by prospel váš úspech. Aby sme ten plesnivejúci rybník hudby trošku osviežili. A tiež by som bol rád pri vydávaní vašej platne. Ale môžem byť len na obale," s úsmevom skonštatoval Jan Kraus.

Chebejet

Majú krásne vyšportované telá a nejde im o medaily. Aspoň to tvrdia členovia akrobatickej skupiny Chebejet, ktorá sa predstavila v semifinále ČSMT. Akoby nemali kosti, iba maximálne plastické šľachy. A nič im nehovorí ani gravitácia. Jednotlivé kúsky predvádzali s absolútnou ľahkosťou. Vyslúžili si tak standing ovation. "Bolo to famózne, mala som husiu kožu na celom tele," skonštatovala Lucie Bílá. "Je vidieť, že vám na tom záleží. Obdivuhodné!" doplnil Jan Kraus. "Bolo to fantastické číslo. Patríte medzi najtalentovanejších ľudí, akých som kedy stretol," uzatvoril Jaro Slávik. Chebejet napokon postúpili do finále vďaka porote, ktorá ich v pomere hlasov 2:1 uprednostnila pred Brejk Denz Bradrz .

Marián Zázrivý

Najočakávanejší súťažiaci večera bol bez debaty Marián Zázrivý. Učiteľ spevu nasadil v divadle sám sebe vysokú latku a tak všetci očakávali, že ju prekoná. Podľa reakcií poroty a divákov sa mu to očividne podarilo. "Dostal som o mnoho viac ako som očakával. Ste vychádzajúca hviezda," stručne zhrnul Jaro Slávik. Podľa Jana Krausa máme v Mariánovi všetci svoje sny a dúfame, že zázraky sa dejú. So skladbou Con te partiro, ktorú preslávil nevidiaci interpret Andrea Bocelli, sa to v druhom semifinálovom kole šou Česko Slovensko má talent podarilo aj skromnému Poprčadčanovi- jeho malý zázrak sa totiž práve plní…

Radek Bakalář

Sám už nie je, ale priateľku ešte nemá. V semifinálovom vystúpení mu sekundovala asistentka. Záujem žien ale už nezatají. "Súťaž prišla v čase, keď mala prísť. Rozhodoval som sa, či s kúzlením pokračovať," prezradil tancujúci iluzionista Radek Bakalář. A dobre urobil, že pokračuje. Jeho vystúpenie malo totiž skutočne "gule". Vyslúžil si za to standing ovation. "Mal by to byť chlapec kúzelník, ale je to len okúzľujúci chlapec," mierne schladil Jaro Slávik. "Máte niečo, čo je veľmi cenné. Našli ste si vlastnú diciplínu. Jednoducho Bakalář," povedal Jan Kraus. "Nemám rada ľudí, ktoré vedia všetko. Ale všetko len trošku. Ty to máš ale nádherné skombinované," skonštatovala Lucie Bílá. A to sa páčilo aj divákom. Radek Bakalář si v porotcovskom rozstrele napokon "pričaroval" postup do finále.

The Pastels

Kostýmy majú najmä čierno - biele, ale hovoria si pastelky. Lucie Bílá by si ich vystúpenie pozrela aj každý deň. Tretie semifinálové kolo Česko Slovensko má talent na výstavisku v Brne odpálili svojim tanečným umením The Pastels a na pódium dotlačili aj historický Trabant. Za dokonale predvedené prvky si vyslúžili standing ovation, ku ktorému sa pripojili aj všetci traja členovia poroty. „Nechápem, prečo dali toto vystúpenie na začiatok. Na čo sa ja budem ďalej tešiť,“ pýtala sa po ich vystúpení Lucie Bílá. „Vy viete, čo je to šou. Ide vám to, viete to,“ zhodnotil Jan Kraus. Ocenil aj ich snahu povýšiť Trabant na užitočné auto. „Česko a Slovensko dostalo vďaka vám jeden obrovský talentový darček,“ uzavrel Jaro Slávik. Hodnotenie aj ovácie publika predznamenávali úspech chlapčenskej tanečnej skupiny. Do finále napokon postúpili jednoznačne z prvého miesta.

Dominika Hašková

Jej spev obdarili diváci a rovnako aj porota „standing ovation". Dominika Hašková totiž prišla na pódium síce ako posledná, no svojim vystúpením zanietila skoro všetkých pred ňou. A to ešte pred dvoma týždňami skúšala úplne inú melódiu. „Táto pesnička je fakt ťažká. Musela som na nej veľa makať, pretože som pesničku zmenila tak náhle. A je to veľká pesnička pre veľký hlas, ale dúfam, že sa to páčilo...," zmienila sa Dominika tesne po svojom vystúpení s piesňou I Will Always Love You a diváci jej okamžite odpovedali novým megapotleskom.

A od poroty dostala samé chválospevy. „Si úplne fantastická. Si ukážka toho, že keď je speváčka úžasná, nepotrebuje okolo seba tanečníkov a žiadnu šou, stačí boďák, dobrý mikrofón a zvukár," rozplývala sa Lucie Bílá. Jan Kraus upriamil pozornosť na Dominikinu nervozitu, ktorá, ako sa priznal, prešla neskôr na neho samého: „Ľudia, ktorí sú nervózni niekedy dokážu viac ako tí, ktorí sú kľudní. A o to viac som ocenil, že ste si vzali tak ťažkú pesničku. Bol to veľký zápas, ktorý ste zvládli, ale krásne." Jaro Slávik tiež nešetril svojim nadšením. „Nesmierne ste ma potešili, že ste si vybrali túto originálnu verziu v country. Bolo to očarujúce, nádherné, famózne, fantastické. Vediete pre mňa rebríček postupujúcich, ktorých som zúžil na dvoch. Máte niečo, čo robí ľudí radostnými, šťastnými a radi vás počúvajú," dodal porotcovský kat. Dominika nakoniec vďaka porote postúpila do finále z druhého miesta.

Katarína a Zuzana Winklerové

Skladba When you believe prinisela Kataríne a Zuzane Winklerovým šťastie. Jej dojímavým podaním presvedčili nie len porotu, ale aj divákov šou Česko Slovensko má talent. Dostali totiž najviac hlasov spomedzi všetkých semifinalistov. Pravdepodobne aj ony veľmi veria v zázraky tak, ako spievali. "Slečny, neviete si predstaviť ako som rád, že vaši rodičia nie sú bohatí. Tie národy by vám vaše krásne spievanie neodpustili," povedal Jaro Slávik. Podobne nadšený bol aj Jan Kraus, ktorý ocenil ako sa sestry držali za ruky. Lucie Bíla ich považuje za krásny príklad toho, ako má vyzerať rodina. Všetci traja venovali dievčatám potlesk postojačky a tak môže rodina Winklerových oslavovať. Kto vie, ako to dopadne vo finále!

Křečkovi muži

"Zdalo sa mi to také presýtené. Viete, čím menej, tým lepšie. Bolo tam toho skrátka priveľa," povedala Lucka Bíla po výstúpení tanečníkov, ktorí si hovoria Křečkovi muži. Porotca Jan Kraus so svojou kolegyňou nesúhlasil. "Mne sa to presýtené nezdalo. Ale možno ste si trošku ublížili tým, že ste boli tak veľmi vtipní v dokrútke." Korunu negatívnym hodnoteniam nasadil prísny Jaro Slávik: "Vy tu vystupujete ako tanečná skupina? Tak prečo ste netancovali? Bolo tam žalostne málo tanca!" No a napriek tomu- chalani sa dostali až do rozstrelu v ktorom sa rozhodovalo o ich ďalšej budúcnosti v šou Česko Slovensko má talent. A tá sa zo sivej razom premenila na ružovú. Porota ich uprednostnila pred Luckou a jej psíkom. Křečkov teda uvídime ešte raz - vo finále!

Mighty Shake Zastávka

"Mighty Shake Zastávka bola jediná tanečná skupina, ktorá svojmu vystúpeniu dodala aj obsah a ten obsah jej pomohol," povedal Jan Kraus o vystúpení tanečnej skupiny. Lucie Bílá len kričala: "Ste úžasní, úžasní, úžasní…" Jaro Slávik však taký nadšený nebol. Už v dokrútke prorokoval zoskupeniu koniec a v rovnakom tóne sa nieslo aj jeho ďalšie hodnotenie: "Mňa vaše vystúpenie nenadchlo. Ťažko sa hodnotí tanec po tme." Diváci však majú očicidne iný názor. Nielen, že obecenstvo pri potlesku stálo, ale nechcelo s tým potleskom prestať. No a diváci spred televíznych obrazoviek poslali Mighty Shake Zastávke najviac hlasov spomedzi všetkých semifinalistov 5. semifinálového kola. My môžeme byť len zvedaví, či skupina dokáže pripraviť ešte niečo efektnejšie ako sme už videli…

Veronika Stýblová

„Vždy ma najviac podporovali otec s mamou,“ prezradila tesne pre semifinálovým vystúpením v šou Česko Slovensko má talent Veronika Stýblová. Spev jej síce lekári zakazovali, ona si však nedala povedať a išla takmer hlavou proti múru. A dobre urobila. Na brnianskom výstavisku to rozbalila s piesňou od Christiny Aguilery. Vyslúžila si za to standing ovation. „Máte krásny hlas. A úžasný hlasový fond,“ vyslovil Jan Kraus. „Mala som husiu kožu. Si výborná,“ povedala Lucie Bílá. „Pre mňa si najlepšia speváčka v tejto súťaži,“ zhodnotil Jaro Slávik. Predpovedal jej tak možno postup do finále. Porota sa napokon rozhodovala práve medzi tanečníkom Jakubom Resslerom a Veronikou Stýblovou. Medzi najlepších napokon posunuli talentovanú speváčku.

Dae Men

Dae Men sú dvaja mladí muži, ktorí nemajú úspech len u žien, ale aj u mužov. Zdeněk a Petr predvádzajú to, čo doma skúšať neodporúčame. Na semifinálové vystúpenie si pripravili niečo extra. Problémy im nerobia zdvíhačky, ani saltá. Vyslúžili si za to standing ovation vrátane poroty. „Bolo to fantastické. Je fascinujúce s akou ľahkosťou to robíte,“ skonštatovala Lucie Bílá. „Víťaz má ísť do Las Vegas. A zobrať prémiu. A vy do toho Las Vegas patríte,“ doplnil Jaro Slávik. „To, čo robíte, robíte krásne. A najmä preto, že je to v disciplíne, kde je to náročné,“ uzavrel Jan Kraus. Úžasné vystúpenie malo úspech. Napokon aj porota im dala v rozstrele prednosť pred speváckym triom Sabrosa.

NH6

Počujú, ale nevidia. A majú radi hip- hop. Nevidomí súrodenci Henrich a Noro Wilnrotterovci sú známi ako zoskupenie NH6. „Nepotrebujeme zvýhodnenie, alebo ústupky,“ opätovne zopakovali aj pred semifinále šou Česko Slovensko má talent. Ich texty majú hlbokú výpovednú hodnotu, vychádzajú z ich vlastných skúseností. A s jedným takým sa predstavili aj na brnianskom výstavisku. „Ste úžasní, vaše vystúpenie som si užila,“ zhodnotila Lucie Bílá. „Vážim si váš príbeh. Páči sa mi, ako to textujete. Som vašim fanúšikom,“ vyznal sa Jaro Slávik, ktorý však mierne skritizoval refrén piesne. „Rap, ak nie je skutočný, tak je na nič. Vy ste výnimkou. Na poslucháča to pôsobí veľmi silno,“ ukončil hodnotenie Jan Kraus. Pozitívne aj negatívne hodnotenie na rozhodovanie divákov vplyv nemali. Sms-ky pípali a NH6 tak uvidíme aj vo finále.

Richard Nedvěd

Richard Nedvěd nepatrí medzi tichých ľudí. Skôr by sa dalo povedať, že sa z kástingu, cez divadlo prerozprával až do semifinále a z neho rovnou čiarou do finále. Rišo má totiž skvelý zmysel pre humor a tak si naozaj môže dovoliť predvádzať aj jednoduché kúzla. Mnoho z nich prezradil už na javisku v siedmom semifinále šou Česko Slovensko má talent. To rozosmialo porotu a divákov až tak, že sa otrasialo výstavisko v Brne. Porota sa po vystúpení 27- ročného mága postavila z kresiel a venovala mu "standing ovation". Jaro Slávik zhodnotil vystúpenie stručne: "Pán Kraus vy máte konkurenciu." Porotca Jan Kraus sa vôbec neurazil- naopak: "Máte vynikajúce komentáre, robiť srandu vôbec nie je sranda. Ale, aj keby nikto iný v tejto šou nebol, vy ste pre mňa objav, ktorý za to stojí." Lucie Bílá skonštatovala, že jej Richard predĺžil život o pár rokov. "Už dlho ma nikto takto nepobavil. Vieš, keď rozosmeješ ženu, tá ti už ostane," dala kúzelníkovi radu do života.

Patrik Žiga

Prvé číslo siedmeho semifinále a porota bola hneď na nohách. Mladý, len štrnásťročný Patrik Žiga odohral na svojom saxofóne jednu z najznámejších rozprávkových melódii Kde pak ty ptáčku hnízdo máš, ktorú pôvodne spieva Karel Gott. Neuveriteľným šarmom a ľahkosťou hrania ohúril doslova všetkých v sále a na začiatku posledného semifinálového večera nasadil latku kvality veľmi vysoko. „Zvuk tvojho saxofónu je sám o seba hudbou. Ty si tak dokonalý na tom pódiu, držím ti palce," začal na úvod Jaro Slávik. Pochvalné slová pridal aj Jan Kraus. „Výborne vyzeráš na pódiu a myslím si, že pre šoubiznis si hotový," uznal. A nadšená bola aj Lucia Bílá: „Si talentovaný a si tiež múdry. Vieš rýchle reagovať, čo je veľmi dôležité. Držím ti hrozne moc palce." A podarilo sa. Svojim dnes už aj trochu nevšedným nástrojom sa Patrik prebojoval z druhého miesta do finále.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára