utorok 28. septembra 2010

Kto to nevydržal? Šéf Markízy odchádza, ponuku dostal riaditeľ Jojky!

Dlho očakávané, ale nepotvrdené informácie sa dnes stali skutočnosťou. Dlhoročný riaditeľ Markízy, za ktorého šéfovania beží aj prepadávajúca sa Talentmania, odchádza, vraj na požiadanie, keďže má iné ďalšie plány.

Dlho očakávané, ale nepotvrdené informácie sa dnes stali skutočnosťou. Dlhoročný riaditeľ Markízy, za ktorého šéfovania beží aj prepadávajúca sa Talentmania, odchádza, vraj na požiadanie, keďže má iné ďalšie plány.


V roku 2006 nastúpil na post riaditeľa televízie a odvtedy televízia Markíza stráca na sile. A stúpa naopak Jojka. Aj keď Mika nie je veľmi obľúbený pre verejnosť, vždy sa nezabudol hrdo ukázať v akomkoľvek projekte Markízy, v ktorom sa našlo preňho párminútové miesto. Vrámci toho posledného, Talentmanie, sa už asi neukáže.


Nielen padajúca Talentmania, ale aj Adela show či slabé Nočné Televízne noviny, k tomu o 20% znížené podiely hlavných správ oproti starým dobrým časom. Toto by mal byť len zlomok nepodarených krokov, ktoré sa za šéfovania Miku v Markíze "podarili". Spomínať Rádio, Tomu neuveríš či sériu komediálnych seriálov už asi znova netreba. Avšak za každým neúspechom nestojí len "generálny", ale aj tím, ktorý on sám podporuje a vkladá doň dôveru. Takže zmena hlavy Markízy je len prvým krokom k "uzdraveniu" lídra.


Dôvod odchodu Miku však nie je známy. Okrem jeho iných ďalších životných plánov, nesúvisiacich s televíziou, žiadny ďalší dôvod nepadol. S úsmevom tak Markíza dáva vedieť, že je všetko v poriadku a séria neúspechov nie je predsa dôvod na vyhadzov "hlavy" televízie. Tá sa len rozhodla zmeniť prostredie. Čo je komické, ponuku mal okamžite podľa Sme.sk dostať generálny riaditeľ Jojky, František Borovský, ktorý stojí za mnohými úspešnými projektami aj STV a Markízy. Borovský však ponuku odmietol, aj keď by Markíza práve takého človeka, ako je on, potrebovala. Aspoň takto dala najavo, že so súčasným stavom jednoducho nie je spokojná.


"Po odchode Miku budú riadiť televíziu spoločne so súčasným manažmentom Petr Dvořák, riaditeľ pre televízne vysielanie a Oliver Meister, riaditeľ pre korporátne záležitosti, ktorí sú členmi Rady zástupcov MARKÍZA-SLOVAKIA spol. s r.o. Zároveň budú spolupracovať pri hľadaní adekvátneho náhradníka Václava Miku, a to v blízkej budúcnosti," píše portál Aktuality.sk.


Foto:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára