sobota 28. augusta 2010

Tromfy Novy a Markízy? Divadlá skončia v septembri, o semifinalistoch sa rozhodne aj na internete

Trhoví lídri sa už akýmkoľvek spôsobom snažia odlíšiť od Talentu, len aby nekopírovali originál. Predstavili svoje "originálne" tromfy.


Nie pár mesiacov, ale niekoľko rokov už má vyvíjať Nova s Markízou formát Talentmania. Aj keď mnohé kroky tomu nenasvedčujú, lídri nepripustia opak a sústredia sa na odlíšenie ich projektu od Talentu.


Maratón Talentmanie nemá byť len "prekvapivým štartom" šou či otvorenie televíznej jesene, ale aj predbehnutie konkurencie. Spolu 8 divadelných častí chce Nova s Markízou odvysielať do 19. septembra, kedy má ísť posledný zostrih z divadla. Televízie vedia divákov upútať hlavne na živé prenosy, čo sa ukázalo aj pri Česko Slovenskej SuperStar. Mnohí však považujú práve divadlá za tú najzaujímavejšiu časť Got Talent, konkurencia teda premýšľa inak. Predbehnúť Talent, byť o jednu časť projektu napred a ťažiť ratingy zo živých prenosov, kým na druhom kanáli pôjdu ešte zostrihy z divadiel.


Talentmania chce počas šou opäť zapojiť aj internetových užívateľov. Už tak urobila, keď mali vybrať moderátorku pre Leoša Mareša z niekoľkých kandidátok. Leoš sa nakoniec bude môcť dokonale nabažiť, lebo v každej divadelnej časti dostane inú, ktoré budú najlepšie, odmoderujú živé prenosy. Internet bude rozhodovať aj o osude súťažiacich. Po divadlách bude nasledovať časť "Súdny deň", kde porota vyberie 64 semifinalistov a diváci na internete 16.


Polovica semifinalistov sa dostane do finálovej fázy. 5 finálových kôl po 8 súťažiacich, z ktorých do finále projektu postúpia vždy dvaja. Desiatka najúspešnejších nakoniec v poslednej časti zabojuje o víťazstvo.


Talentmania tak napriek negatívnym ohlasom na internete nepripúšťa neúspech u peoplemetrových divákov a verí formátu. Vyšpekulovala možnú cestu, ktorou by mohla predbehnúť konkurenciu a byť víťazom. Nakoniec ale aj tak sami diváci rozhodnú, čo ich baví a čo stojí za ich nedeľný čas pri televízii.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára