sobota 28. augusta 2010

Ankety na webe: ČSMT ničí konkurenciu!

S anketami, kde sa porovnávajú dve konkurenčné talentové show sa v týchto dňoch roztrhlo vrece. Zaujímavosťou je, že vo všetkých sa ľudia zhodujú: páči sa im Česko Slovensko má talent!


Ako sme vás včera informovali, najväčší debakel utŕžila televízia Nova pri spustení svojej ankety na svojom spravodajskom portáli tn.cz. V ankete Talentmania tvrdo prepadla, až 73% hlasujúcich sa vyjadrilo, že sa nebude v nedeľu pozerať na túto talentovú show. Okolo 17:00 hodiny anketu zo spravodajského portálu stiahli.


Okrem tejto ankety zverejnil na svojom webe anketové otázky aj bulvárny portál Pluska.sk, ktorý sa pýtal svojich návštevníkov: "Ktorú šou budete sledovať?" a "Ktorá upútavka na šou vás zaujala viac?". Poďme sa spoločne pozrieť na výsledky.


Pri otázke "Ktorú šou budete sledovať?" jednoznačne dominoval projekt Jojky a Primy Česko Slovensko má talent, ktorý získal 52%. Konkurenčná show Markízy a Novy sa musela uspokojiť s jednociferným výsledkom 9%. Návštevníci Pluska.sk hlasovali aj za ďalšie dve možnosti. Budem sledovať obidve šou si vybralo 9% a nebudem sledovanosť žiadnu show až 31% hlasujúcich. Práve toto percento môže znamenať už terajšiu presýtenosť divákov veľkými šou programami.


V súvislosti s predpremiérami oboch šou sa portál pýtal v anketovej otázke "Ktorá upútavka na šou vás zaujala viac?". Tu opäť dominoval Česko Slovensko má talent, ktorý získal takmer 60%. Talentmaniu si vybralo iba 8%, žiadnu upútavku si vybralo 33% hlasujúcich.


Anketu včera priniesol aj český portál Koule.cz, ktorý je podľa českých divákov prepojený na rádio Europa2. To spolupracuje práve s Novou. Portál sa pýtal "Budete sledovat talentové soutěže?" Česko Slovensko má talent opäť prevalcovalo konkurenciu a získalo 67%, zatiaľ čo Talentmania len 12% hlasov. Žiadnu show nebude pozerať 22% návštevníkov tohto portálu.


Môžme povedať, že na internete to jednoznačne vyhral jesenný highlight Jojky a Primy ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT, ktorý má veľkú podporu fanúšikov na Facebooku, na blogoch, weboch, v komentároch na rôznych portáloch a v posledných dňoch aj v anketách. Otázne zostáva či táto podpora sa pretaví aj do sledovanosti, rozhodnú o tom peoplemetroví diváci na Slovensku i v Česku. My, samozrejme originálu držíme palce a už zajtra si spoločne s vami vychutnáme prvú časť tejto skvelej show na obrazovkách Jojky a Primy.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

:o)Teším sa :)

Unknown povedal(a)...

plno ludi sa riadilo v ankete nazvom, ale po prvych dieloch sa to urcite zrovna

Zverejnenie komentára