streda 25. augusta 2010

Souboj talentových show se blíží! Porovnejte sami scény divadel

Už za 4 dny začíná největší souboj českých a slovenských televizí. Postaví se Nova s Markízou se svou nelicencovanou show proti Primě s Jojkou, které uvedou celosvětově známý Got Talent. Jak to může dopadnout? Na tuto odpověď si musíme počkat ještě pár dní. Hlavní faktory, které donutí se diváka dívat jsou: soutěžící a jejich příběhy, scéna + prostředí, kde se natáčí, porota a moderátoři. Dnes si rozebereme scény – divadla, v kterých se natáčelo.


Scéna Talentmanie

Nevíme na co vsadila Nova s Markízou, no na vizuál divadel asi ne. Scéna, kde máte minimum místa, což mohlo dělat problém hlavně tanečním skupinám, motivy které známe z roku 2004, kdy se s reality show jen začínalo. 3 řady zaplacených komparsistů (nebo příbuzných) a pár lidí v hledišti. Pokud s tímhle chtějí televize prorazit, tak sebevědomí televizím nechybí. (Pre väčšiu veľkosť obrázka naň kliknite.)


Scéna Česko Slovensko má Talent

Prima s Joj si na scéně nechali záležet, udělali ji velmi podobnou jako v Británii a vážně se jim to povedlo! Modro-červená textura s motivy nejrůznějších českých a slovenských památek, olemovaný světly, lesklá podlaha, reálný nápis "Česko Slovensko má Talent" a hlavně 3 "X-ka". I když se české a slovenské divadla s britskými velikostně nedají srovnávat, i tak je pódium poměrně rozměrné. Zde se nedočkáme třech řad diváků, ale rovnou plného divadla, podsvíceného zářivkami. Už z fotek to vypadá na parádní atmosféru, která se prostě povedla!


Jakou úlohu může hrát scéna při úvodním rozhodování diváka, kterou šou si vybere? Pokud by záleželo na vizuále, Talentmania by se musela při živých přenosech posnažiť více.


Čítajte aj:
Už túto nedeľu sa začne najväčší boj v histórii televízií. Kto vyhrá?

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Scéna Talentmanie vyzerá byť naozaj dosť malá... Som zvedavý, ako to bude vyzerať v telke..

ale chcel som len podotknúť - je správne porovnávať dve relácie na blogu, ktorý fandí jednej z nich? ....

Miso-admin povedal(a)...

Ahoj "thomas", prečo neporovnať, myslím, že Talentmaniu a jej scénu sme neurazili a hlavne vychádzali sme naozaj z toho čo bolo doteraz k videniu. Nebránime sa vyzdvihnutiu konkurenčnej šou oproti Talentu, zatiaľ však nebola, podľa nás, možnosť...

Zverejnenie komentára