utorok 31. augusta 2010

Kým diváci Česko Slovensko má talent pribúdali, od Talentmanie odchádzali

Skorší štart ktorejkoľvek šou na akejkoľvek stanici sa ukázal ako zbytočný. Aj tak rozhodla kvalita.


Nova z obáv vo svoj ťažiskový projekt vyrukovala v hlavných správach s informáciou o štarte Talentmanie už o 19:50. Nasledovala ju Prima, ktorá nakoniec začala už po 19:45 a Markíza samozrejme kvôli živému prenosu začala zarovno s Novou. Ani jednej televízii však skorší štart nepomohol, nakoniec sa ukázal krok Jojky, odštartovať v pôvodnom čase ako najlepší. Mohli si aspoň otestovať silu formátu a proma.


Markíza s Novou až jednu hodinu bez prestávky fungovali so svojím projektom, len aby diváci neprepli. Nepomohlo. Veľké opúšťanie Talentmanie prišlo v jej polovici, kedy spustila reklamu a Prima si nabalila divákov. Ani tá však počas reklamných brejkov sledovanosťou nežiarila, avšak diváci sa k nej okamžite vrátili. Nova s Markízou prišli o státisíce divákov a desiatky percent v priebehu dvoch hodín ich priameho prenosu. Nezáujem divákov jednoznačne potvrdzuje aj líderstvo Česko Slovensko má talent v oboch krajinách od jeho druhej polovice.


Ani jedna televízia však s výsledkami nemôže byť 100% spokojná. Podiel okolo 30% Česko Slovensko má talent nemôže stačiť, veď takýto projekt potrebuje aspoň štyridsiatky. Markíza s Novou už vôbec nemôžu otvárať šampanské, jedine ak "ploskačku" na nervy, pretože tak katastrofálne čísla ešte nezažili. A už vôbec nie taký náhly odliv divákov.


Ukázalo sa tak, že jedna zo šou možno bude musieť od nedeľného súboja ustúpiť. Nie preto, že by prepadla, ale preto, že čísla nie sú dosť vysoké. Ani na jednom fronte. Predpokladať sa dá mierny nárast divákov Talentu už od začiatku jeho vysielania, čím by sa zvýšil aj celkový podiel na trhu a počet divákov, ale bude to nakoniec stačiť?


Čítajte aj:
Česko Slovensko má talent - první díl
Reakce na 1. díl v médiích


Prvé minúty šou Česko Slovensko má talent



Zvučka (intro) Česko Slovensko má talent




Video: Youtube.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára