pondelok 20. septembra 2010

Súťažiaci ČSMT: 4. epizóda (19. 9.)

Všetci súťažiaci v štvrtom pokračovaní najväčšej talentovej šou Česko Slovensko má talent opäť v jednom článku, na jednom mieste prehľadne pod sebou. Pozrite si všetky vystúpenia 4. epizódy Česko Slovensko má talent.

Všetci súťažiaci v štvrtom pokračovaní najväčšej talentovej šou Česko Slovensko má talent opäť v jednom článku, na jednom mieste prehľadne pod sebou.


Trampolína Praha

Majú gumené telá a práve kvôli nim museli v divadle zvýšiť rozloženie hlasovacieho zariadenia. Traja mladí muži zo zoskupenia Trampolíny Praha spôsobili veľký rozruch. „Ty vole,“ ozývalo sa nielen z hľadiska, ale aj zo štábu. Nadšením výskala Lucie Bílá. „Bolo to nádherné, vás by som chcela vidieť opäť“, zhodnotila. Rovnaký názor zdieľa aj Jan Kraus a Jaro Slávik je rozhodnutý vyhodiť televízor, ak ich neuvidí v divadle.

Chichi Tornádo alias Tina Turner

„Je to na mne vidieť“, odpovedal na otázku, čo je na ňom špecifické, Petr Vostárek. „Nevedela som, že Tina Turner hovorí po česky“, zakontrovala porotkyňa Lucie Bílá. Chichi Tornádo, ako si hovorí, urobil poriadny vietor. Veď ako sám hovorí, Tina vie všetko, lebo je bohyňa. A tak sa aj predviedol, či predviedla? Dokonalá choreografia, ešte lepší spev, či aspoň playback a do najmenších detailov premyslená show. Ocenila to aj porota. „Ako Tina máte krásne nohy“, podotkla Lucie Bílá. „Nemám rád travesty show. Ale boli ste fantastický“, uzavrel Jaro Slávik.

Pavel Janecký a tanečnice Twin

Tri dravé a ešte jeden dravejší. Tak to vyzeralo na začiatku vystúpenia Pavla Janeckého a tanečníc Twin. Ale radšej to robiť nemali. Akoby sa totiž vrátili v čase minimálne o dve desaťročia. Takýto názor zdieľal aj Jaro Slávik. Nečakal a nekompromisne konal. Bzučalo prvé X-ko a vzápätí aj druhé od Jana Krausa. „Trápenie,“ ukončila Lucie Bílá. „Pre mňa to bolo niečo medzi tancom a znásilnením“, zhodnotil pokus o umenie Jan Kraus.

Romano Jilo - neúspech očakávali

Temperamentom nabitá sála bola pri vystúpení rómskej skupiny Romano Jilo. Do tanca sa takmer zapájali aj porotcovia a prítomní v divadle. Jaro Slávik a Jan Kraus ale snahu neocenili. A využili šancu ukončiť vystúpenie v predstihu. „Vy ste tomu skúšaniu mnoho času nedali. Videl som tie vyplašené oči“, podotkol nekompromisný porotca Jan Kraus. Napokon sa priznali aj samotné tanečnice. 20 hodín skúšania veru nestačí. „U mňa máte nie“, povedal Jaro Slávik. A členku Romano Jilo zaskočené neboli. „To sme čakali“, odpovedali. Možno však nečakali, že „NIE“ si vypočujú trikrát.

Karel Pomahač - nechutné kúzlo

„Dnes sa pokúsim kúzliť“, predstavil sa študent – kúzelník Karel Pomahač. Vytiahol nožnice a niť. A ukazoval, kam sa jedlo všade dokáže dostať a ako ho odtiaľ dostať. „Utekaj preč“, vyzvala ho Lucie Bílá už po prvých sekundách. A divadlo stíchlo. Veru, bolo to ... napokon trikrát „X“!

Otto Weiss - bunda pokazila vystúpenie

„Študujem na pražskom konzervatóriu, chcem sa dostať do Las Vegas a zaspievať si s Luciou Bílou“, prišiel s jasným cieľom do show Česko Slovensko má talent Otto Weiss, ktorý ponúkol song zo známeho muzikálu Pomáda. A tóny ťahal poriadne vysoko. „Si kus chlapa. Evidentne Ťa spev baví“, zhodnotila Lucie Bíla. „Podľa mňa to bolo dobré“, doplnil Jan Kraus Ottovo vystúpenie v sestrinej bunde. „Na vás sa nedá pozerať, je to o detailoch“, skonštatoval Jaro Slávik. A také bolo aj hodnotenie. Páni prehlasovali dámu v porote. Nepomohol ani návrat na pódium bez bundy a standing ovation.

Jarko Krigovský - vynikaúci "malý" talent

Malý a nenápadný. A v okuliaroch. Ale tie pri tanci neprekážajú. Aspoň „malým veľkým“ talentom nie. „Konečne je tu kus chlapa“, privítala Lucie Bílá 7- ročného hiphopera Jarka Krigovského. Divadlo bolo na nohách, tlieskalo a bavilo sa. Divákov zaujala dokonalá práca nôh. „Mám podozrenie, že si za dieťa iba prezlečený“, povedal s úsmevom Jan Kraus. „Vy-ni-ka-jú-ce“, zhodnotil Jaro Slávik. Nebolo teda pochýb o trojnásobnom „ÁNO“.

Magdaléna Lippke - kabaret plný energie

64 - ročná Magdaléna Lippke pochádza z Nitry, žila v Amerike – v Chicagu a na Floride. „Mala som zaujímavý život a rada by som zaspievala kabaret“, predstavila sa žena plná energie. V súčasnosti si užíva dôchodok a spríjemňuje si ho najmä hudbou a tancom, napriek menšiemu hendikepu. Plným hlasom zabavila celé divadlo, čím si vyslúžila aplauz publika. „Máte teda fakt šmrnc“, zhodnotila Lucie Bíla. Pridali sa aj Jan Kraus a Jaro Slávik. Magdalénu teda uvidíme aj v ďalšom kole.

Aratron Aspis alebo zabodni si klinec do tela!

Cítite ako sa vám klince zabodávajú do celého tela... cítite črepiny pod nohami... a behajú vám pritom zimomriavky po celom tele? Fakírskemu duu Aratron Aspis to žiaden problém nerobí. Ale Lucii Bílej áno! Jej výraz tváre hovoril za všetko. A keď fakír fakírke položil jablko na hruď a rozťal ho mečom, stíchlo celé divadlo. „Áno“, zaznelo napokon jednoznačne.

Lenka Piešová - 16 ročný spev

Lenka Piešová je síce z dediny, ale spieva ako z veľkej knihy. V šou Česko Slovensko má talent predviedla skutočný talent. Pieseň Si muj pán od samotnej porotkyne Lucie Bílej spievala s nasadením, ale aj precítene. Tóny ukladala precízne ako diamanty v tom najdrahšom prsteni, za čo si vyslúžila obrovský potlesk. „Nielen to, že nádherné spievaš, ale si aj okúzľujúca. A som rada, že si si vybrala českú pieseň“, povedala Lucie Bílá. Jaro Slávik mal však iný názor. A tak bolo rozhodujúce slovo na Janovi Krausovi. „Jednoznačné rozhodnutie v hlave nemám. Ale bude veľký tresk, tam sa rozhodne. Dávam áno“, napokon rozhodol.

Zdeněk Kožíšek - 2 X-ká ešte pred vystúpením!

Nič nepredviedol, ale vyslúžil si ihneď dve X-ká. Túto možnosť využil Jaro Slávik aj Lucie Bílá. Jan Kraus mu ešte šancu dával. Ihneď to ale aj oľutoval. Zdeněk Kožíšek totiž vytiahol niekoľkometrové lano. „Pochopil som, že tu ide o život“, doplnil slovne vyjadrenie bzučiaka. Nič nepredviedol, ale úst mal plné slová. Aj nevhodných. Niektorí asi nemajú ani štipku sebareflexie.

Mako!Mako - jednoduchí favoriti

Krásne tóny, ktoré dvíhajú zo stoličiek. Presne to predviedla česko – slovenská skupina Mako!Mako pred porotou šou Česko – Slovensko má talent a plným divadlom. Do toho ešte precítený spev speváčky Kristíny a nenútený beatbox. „Krásna muzika. Láskavá, nádherná. Ja som nadšená“, zhodnotila Lucie Bílá. „Máte obrovský talent a našliapnuté na fantastickú kariéru“, zložil poklonu Jaro Slávik.

Long Vehicle Circus - na výške záleží!

Sú štyria a dohromady majú na výšku asi 12 metrov. Nečudujte sa. Nechodia po svojich, ale na chodúľoch. A tak na nohavice spotrebujú asi trikrát toľko látky ako bežný človek. Vôbec to ale neprekáža. O to zaujímavejšie je ich už aj tak originálne predstavenie. Long Vehicle Circus majú iba jediný problém. Aby nenabrali strop. „Extra trieda. Ďakujeme!“, zhodnotil Jan Kraus. Rovnaké hodnotenie mala pripravené aj Lucie Bílá. „Vy by ste mali z tejto šou okamžite odísť. A ísť do las Vegas, mať svoju šou. Zarábať peniaze a nie súťažiť s amatérmi“, zložil kompliment inokedy nekompromisný Jaro Slávik.

Julia Maria Sakar - spev až zo Švajčiarska

Keď ľudia vstávajú, nadšene tlieskajú, tak to musí byť obrovský talent. Presne ako iba 14- ročná Julia Maria Sakar. Do šou Česko Slovensko má talent prišla zo Švajčiarska. „Mám rada prázdniny v Česku“, prezradila. A evidentne aj rada spieva. A ešte k tomu výborne! „Spievaš výborne. Máš úžasný hlas“, zhodnotila za všetkých Lucie Bílá. O postupe tak nebolo pochýb.

Magic Free Group

Tanečné skupiny sú v šou Česko Slovensko má talent silnou kategóriou. Vo Veľkom Tresku sa rozhodne, kto bude mať šťastie a pôjde ešte ďalej. Bude to skupina Magic Free Group, ktorej členovia ukázali, že tancovať vedia!?

Erik Meldík a Jozef Hrocher - recesia?

„Prečo majú na nohách plutvy?“, pýtali sa diváci, členovia štábu a aj porota. Erik Meldík a Jozef Hrocher si aj kostýmy premysleli. Ale niektorí si myslel, že ich mohli mať aj o číslo väčšie. Recesia, teda ak to chcelo mať taký podtón, im veru nevyšla. Vyslúžili si tri X-ká. „Mne to stačilo, preto som to odtrúbil“, dozvedeli sa prítomní od Jana Krausa už po niekoľkých sekundách.

Kateřina Fialová - ďalší majstrovskáý step

„Ja som majsterka sveta, dvojnásobná majsterka Európy...“, predstavila sa Kateřina Fialová. V divadle jej museli pripraviť špeciálnu podlahu. Venuje sa totiž stepu. „Poď nám to ukázať“, vyzval ju Jaro Slávik. A veru dobre urobil! Dokonalé predstavenie videli diváci aj porota. „Som šťastná, že si si vybrala našu šou, lebo ty si svet už dobila“, zhodnotila Lucie Bílá. „Samotný fakt, že mám hodnotiť majsterku sveta, mi zväzuje jazyk. Chcem sledovať vašu kariéru. Vy patríte do Vegas“, uzavrel jednoznačne Jaro Slávik.

Patrik Battya - vysokéé tóny

Prišiel, zaspieval, dostal trikrát „ÁNO“ a postúpil do ďalšieho kola. Patrik Battya síce so svojim speváckym výkonom celkom spokojný nebol, bude mať ale šancu v ďalšom kole ukázať, že to vie aj lepšie. „To, čo ste ukázali, je proti prírode. U mňa určite áno“, povedala Lucie Bílá. A spolu s Jarom Slávikom a Janom Krausom ocenili talent študenta politológie.

Gabriel Rábek - brušný tanečník

Brušné tanečnice nemusia byť iba ženy. Brušným tancom sa môžu venovať aj muži. Dôkazom je Gabriel Rábek z Močenka. Vystupoval aj na deň matiek. A potešil tak viaceré oči. „Všetko je raz poprvé. A ja v tento historický okamih hovorím áno“, poslala ho svojim hodnotím do ďalšieho kola spolu s „áno“ od Jara Slávika ženská časť poroty, Lucie Bílá. Jan Kraus tak zostal s negatívnym hodnotením sám.

Capoeira Acheo - akrobati v akcii

Je ich 10, majú vyšportované telá a patrilo im celé pódium. Pred porotu šou Česko Slovensko má talent ukázali skvelé akrobatické kúsky. A zaujali nielen divákov, ale aj členov štábu. „Wow“, ozývalo sa zo všetkých kútov pri premetoch, ktoré si obyčajný človek nedokáže ani len predstaviť. Capoeira Acheo sú mladí muži, ktorí predvádzajú takmer akrobatické kúsky. A my ich odporúčame doma radšej neskúšať! „Nikdy som to nevidela. Bola to bomba“, zhodnotila Lucie Bílá. „Ste skvelí“, stručne a jasne doplnil Jaro Slávik.

Vilém Orel - nebudem robiť nič!

„Nebudem robiť nič“, odpovedal na jednoduchú otázku, čo bude robiť, Vilém Orel. Z vrecka na bunde si však vytiahol ťahák. S podrobným rozpisom, ako sa skáče do vody. „Ale nie tak normálne, ako sa skáče, ale na chrbát a celou plochou“, rozosmial hneď na úvod celé divadlo. Nuž, mal by si to dať patentovať... napriek snahe do ďalšieho kola nepostúpil.

Bob Divílek - vystúpenie v kocke

Má bizarnú záľubu, ale vek by mu nikto netipoval. Bob Divílek nepotrebuje pre svoj život veľký priestor. Poskladá sa do malej presklenej kocky, ako keby ani kĺby či kosti nemal. Všetko je to o tréningu a kondícii. „Chvíľu som rozmýšľal o svojom tele a povedal som si, že predovšetkým vyznávam duševnú stránku“, začal hodnotenie Jan Kraus. „Moje hodnotenie - jednoznačné áno“, skonštatoval Jaro Slávik. A pridala sa aj Lucie Bílá. Uvidíme, kam sa Bob poskladá nabudúce...

Rasťo Dalecký - chcem ťa pretiahnuť...

Má síce nevinný pohľad, ale cieľ jasný. „Chcem Ťa“, je názov piesne, ktorú pred porotou šou Česko Slovensko má talent zaspieval Rasťo Dalecký. Zo začiatku sa to ešte dalo počúvať, ale postupne sa začal text zvrhávať. A Jarovi Slávikovi to veru po chuti nebolo. „X“ zasvietilo prvýkrát. A opýtal sa aj, kto písal spomínaný stupídny text. A po chvíli bzučalo X-ko aj vďaka Lucii Bílej. Svoj text „nedocenený spevák“ nedospieval. Zastavil ho Jan Kraus. Do ďalšieho kola tak jednoznačne nepostúpil.

Queenie – Queen Revival

„Freddie Mercury ožil!“, výskalo publikum v divadle, keď prišlo na pódium zoskupenie Queenie – Queen Revival. Uznalivo kývali hlavami moderátori, aj diváci. Inak sa ani nedalo. A postupne sa zabávali úplne všetci. Tak by malo vyzerať vystúpenie v Česko Slovensko má talent. „Vy už ste dávno mali byť v Las Vegas, užívať si peniaze. Som váš fanúšik“, zhodnotil Jaro Slávik. „Som nadšená. Bolo to krásne“, doplnila Lucie Bílá. Jan Kraus mal však mierny problém s napodobňovaním. Napokon však súhlasil s postupom.

Radek Bakalář - kúzelnícka zoznamka

Radek Bakalář je tanečník aj kúzelník. „Mám 23 rokov a som nezadaný“, predstavil sa mladý muž, ktorý zrejme po odvysielaní už sám nebude. Alebo bude mať v schránke minimálne desiatky odpovedí na jeho verejnú výzvu. Pred porotou predviedol šou s levitujúcimi palicami, za čo si vyslúžil potlesk nielen od poroty, ale aj divákov. „Myslím si, že nebudeš dlho nezadaný. Si neuveriteľný“, zhodnotila Lucie Bílá. „Všetko tam bolo, ale trošku veľa. Ale talent máš. Len to treba zosynchronizovať“, doplnil Jaro Slávik. A „áno“ pridal aj Jan Kraus.

3RUN SLOVAKIA

Jump, jump, jump... hovoria si asi šiesti chlapci zo zoskupenia 3RUN SLOVAKIA hneď ráno po zobudení. Ale oni to aj praktizujú. Dokážu sa odraziť od steny, prípadne kamarátovho nosa. A to ešte aj v patričnej rýchlosti. Uff! „Vy máte taký talent, že Česko Slovensko bude pozerať“, zhodnotil Jaro Slávik. To už snáď ani nepotrebuje ďalší komentár ...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára