pondelok 6. septembra 2010

Sledovanosť v ČR: Nova s Talentmaniou v nedeľu tvrdo prepadla!

Žiadny uspokojivý výsledok aspoň nad hranicou priemeru stanice, ale nízky podpriemer, ktorý nezachránili ani reklamné prestávky na Prime. V cieľovke 15+ podliezla svoj sezónny priemer o približne 7 % a v užšej 15-54 ju dokonca Prima v čase vysielania Talentu predbehla.

Žiadny uspokojivý výsledok aspoň nad hranicou priemeru stanice, ale nízky podpriemer, ktorý nezachránili ani reklamné prestávky na Prime.


Síce víťazstvo Talentmanie nad Talentom, no tešiť sa môže len Prima. Kým na Slovensku maratón Talentmanie Markíze neuškodil, možno práve naopak, v Čechách si chuť na "mániu" diváci vyčerpali a prepli si radšej na Primu. Talentmaniu totižto pozeralo 1 126 000 divákov, čo stačilo na podiel 28,5 % (15+). Sezónny priemer Novy je však cez 35 %.


Prima sa radovala z tesného výsledku a Nove dokázala statočne konkurovať s podielom 26,2 % a počtom divákov 1 041 000. Talentu uškodil hlavne skorší štart za konkurencie hlavných správ Novy, ktoré stlačili úvodné minúty k nízkym hodnotám. Keďže aktuálny sezóny priemer Primy je okolo 16 %, je jasné, že výkon 26 % patrí k tým výborným a tešiť sa z výsledku môže len komerčná dvojka.


V užšej cieľovke 15-54 bol výsledok úplne vyrovnaný, Talentmania uhrala 27,58 % a Česko Slovensko má talent získal 27,57 %, pričom v čase svojho vysielania bol lídrom!


Na záver treba povedať, že výborne si viedol aj prvý kanál Českej televízie s filmom Gympl, ktorý bodoval s podielom okolo 22 % (15+).


Foto: TV Markíza, TV Nova

Info: Blesk.cz

Výsledky sledovanosti sú čerpané z tlačových správ televízií, poskytovateľa údajov sledovanosti PMT TNS, prípadne portálov Medialne.sk a Digizone.cz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára