sobota 14. augusta 2010

Rómovia sa v Brne postarali o bordel a hanbu, naštvali aj porotu!

Celým trojdňovým natáčaním v Brne sa okrem skvelých momentov a emotívnych zážitkov tiahli aj nepríjemné udalosti s rómskou časťou publika.


Nepríjemné situácie s Rómami zažívali návštevníci divadiel v Brne po všetky tri dni. Ako sa na oficiálnej FB stránke ČSMT vyjadrili niektorí návštevníci, robili na natáčaní jednoducho bordel.


Okrem incidentu spred divadla sa mali postarať aj o nedôstojné správanie sa počas vystúpenia hendikepovanej speváčky. "V 2. balkonu při natáčení dělali bordel, na konci jak tam zpívala ta paní na vozíčku, zvedali se, smáli se a dělali prostě bordel," vyjadril sa jeden z diskutujúcich. Okrem toho sa mali správať nevhodne pred deťmi, keď pred vchodom do divadla netolerantne fajčili v rade a nadávali.


Nepríjemnú situáciu s Rómami mala zažiť aj mierumilovná porotkyňa Lucie Bílá. Tú vytočila Rómka sediaca hneď za ňou v prvej rade, ktorá po vystúpení jedného zo súťažiacich neváhala a z plných pľúc vykríkla "Stop homosexualite!". Okrem toho mala zasahovať nevhodnými poznámkami do natáčania. Porotkyňu jej diskriminačný výkrik vytočil a pohrozila diváčke vyvedením z divadla. Nakoniec však produkciu zastavila a nepohodlná diváčka ostala v divadle.


Verme, že podobné incidenty nebudú sprevádzať posledné dva divadelné dni v Bratislave, minimálne, že si produkcia dá na akýchkoľvek nedôstojných ľudí väčší pozor.

6 komentárov:

T.I.P povedal(a)...

Byl jsem tam a mohu to potvrdit. Obrovská ostuda pro Brno! Ať si jsou udělat svoji show, kde si budou pokřikovat a krást mobily... To jste do aktuálky zapomněli doplnit, že so i vyhrávané telefony cikáni málem prali. Jeden si odnesl rovnou tři.

Unknown povedal(a)...

No toto.. ale jim nikdo nic neudělá, jen proto, že to jsou romové... :/

Aleš Netopilík povedal(a)...

Co čekali, u nejšpinavější ulice Brna - Cejlu, kde je asi 30000 cigánů... Organizátor musel byt pěkný magor...

Unknown povedal(a)...

mají jim dát zákaz vstupu....všem tem Romum cigánum nebo co to vlastne je....

Unknown povedal(a)...

to bys nevyřešil ... musí napálit vstupné za 200 a cikáni tam ani nepáchnou

Unknown povedal(a)...

Též jsem tomu byla přítomná a bohužel jsem měla tu smůlu, že jsem seděla přímo za ní! Navíc, když chtěl režisér začít natáčet tak ona si v klidu telefonovala, vůbec jí to nezajímalo! Taky jsem se s ní bohužel jednou dostala do křížku a to když si stěžovala na vodu, co tam byla pro lidi na pití, že prý je moc teplá jenže jí jaksi nedošlo, že když je teplý vzduch a nevypije to hned tak jí to zteplá!Tak jsem jí to řekla a ona se na mě obořila:"Přece nejsem blbá"! Tak jsme se s kámoškou otočili a šli jsme pryč! Jako je jasné že mezi nimi existují i dobří lidé ale tito Romové co tam byli k těm opravdu No coment! Verča

Zverejnenie komentára