streda 18. augusta 2010

Bratislava zažila tlieskanie, bučanie aj standing ovation!

Náš blog sa zúčastnil natáčania divadelnej časti v Bratislave 15. augusta od 12:30 do 19:00. Ako to tam vyzeralo, akí boli účinkujúci, aká bola porota sa vám pokúsime priblížiť.


Po príchode do Bratislavy sme boli plní očakávania a vzrušenia, čo nás čaká. Mnohí sa už fotili pri veľkej vzducholodi s nápisom ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT alebo pri obrovskej nafukovacej lopte či pri vlajkách, ktoré viseli z balkóna Národného divadla. Všetci diváci čakajúci na natáčanie poctivo vystávali pred historickou budovou SND a čakali na prvé inštrukcie, ktoré prišli krátko pred jednou hodinou. Rozdávali sa vstupenky, následne došiel režisér, moderátori a produkčný tím, ktorí poprosili divákov o vytvorenie správnej talentovskej atmosféry, pretože sme sa pripravovali natáčať upútavky. Všetko prebehlo bez akýchkoľvek problémov a už sa všetci tešili na príchod poroty. Prvá v poradí, za burácajúceho potlesku, prišla Lucka Bílá, za ňou Jan Kraus a ako posledný Jaro Slávik.


Nasledovala druhá fáza nakrúcania, na ktorú už všetci čakali, všetci sme sa pomaly premiestňovali do útrob divadla, kde nás už čakal šéf projektu Jeffo Minařík s režisérskymi pokynmi a Miloš Knor s jeho vtipnými poznámkami či nacvičovaním správnych diváckych emócií. Po príchode poroty oficiálne začalo nakrúcanie prvej divadelnej časti z Bratislavy.


Vzhľadom na vysoký počet účinkujúcich sa budeme v článku venovať talentom a netalentom, ktorí zaujali najviac, resp. vzbudili v divadle najväčšie emócie. Či nasledujúci účastníci projektu Česko Slovensko má talent postúpili, vám neprezradíme, pretože na všetko sa môžete tešiť v septembrových divadelných častiach. Ako prvý sa nám predstavil MUŽ SILY, ktorý ťahal krkom auto, dal si na stehnách ležajúc na ihlách rozbiť betónový trám alebo manévroval s mečom. Porota mala k vystúpeniu výčitky, pretože si myslela, že "muž sily" nebude mať, čo ponúknuť v ďalších častiach. Druhé číslo rozprúdilo v divadle obrovské emócie, šestnásťročná speváčka po veľmi slušne odspievanej pesničke od Lucky Bílej nevyhovovala Jarovi, ktorý sa sťažoval na zlú a slabo precítenú pieseň, vzhľadom na vek talentovej speváčky. Diváci dali jasne najavo nespokojným "bučaním", že ju chcú vidieť spievať aj ďalej, ako rozhodli ostatní dvaja porotcovia, nechajte sa prekvapiť. Ďalším vystúpením bola tanečná skupina Pastels, čiže pastelky. Každý člen skupiny predvádzal iný štýl tanečného umenia, všetkých divákov do varu dostali za pár sekúnd a divadlo zažilo prvé standing ovation. Zatancovať nám prišiel aj nádejný talent, ktorého porota "vykrížkovala" po pár tanečných alebo skôr netanečných kreáciách. Dočkali sme sa aj kúzelnického vystúpenia, z ktorého bol niekto v šoku, iných zas predvádzané kúzlo vôbec nenadchlo, ale predsa len, ako povedala porota, divák má chuť v tejto show po iných talentoch. Presvedčil ich o svojom postupe? Uvidíte :) Ukázať sa prišiel aj 7 ročný "hipopovobreakdencevoelektricbugy" tanečník, ktorý rozvášnil celé obecenstvo až tak, že neutíchajúci potlesk znel počas celého jeho vystúpenia, divadlo opäť zažilo standing ovation.


Potom prišlo prvé vypískanie a bučanie na pána, ktorý chcel síce spievať, ale stále sa na niečo sťažoval. Porota, resp. Lucka Bílá mu dala druhú šancu na odspievanie svojej pesničky, no či mu to pomohlo, uvidíte až v zostrihovej časti z bratislavského divadla. Jeho správaním by ste sa však inšpirovať nemali. Divákov chcel zaujať aj 61 ročný recitátor, no nepodarilo sa. Výborné vystúpenie predviedlo rómske trio na gitarách, za čo boli odmenené veľkým potleskom. O veľké emócie sa postaral tanečník eletric buggie, ktorý sa tomuto tanečnému štýlu venuje sám už niekoľko rokov. V jeho kostýme "alá" poisťovací agent, ako poznamenal Jaro Slávik, nepredviedol vôbec zlé číslo, ale malo to určité rezervy, na ktorých by mal jednoznačne popracovať či však na to bude mať možnosť sa nechajte prekvapiť.


Svoj talent predviedli aj akrobatky na trampolíne, ktoré si získali na svoju stranu nielen divákov, ale aj porotcu Jara Slávika. Diváci sa nevedeli prestať smiať na gogo tanečníkovi, ktorý predvádzal raperské číslo v slovenskom, anglickom a českom jazyku. Na otázku Lucky Bílej, kde bola tá čeština a angličtina odpovedal svojsky a divadlo vybuchlo smiechom, obrovský smiech pokračoval aj pri ďalšom bruchomluveckom vystúpení, kde bábku stvárňoval živý človek v neskutočne presvedčivom výkone, opäť sa divadlo dočkalo standing ovation. Ďalšie získala nenápadná pani, ktorá svoju pesničku odspievala za klavírom. Krásne vystúpenie predviedli aj otec so šesťročnou dcérkou, ktorú pri speve doprevádzal klavírom. Staršia generácia bola v divadle zastúpenia tiež, najprv súbor starších dám predviedli tanečný charleston a potom jedna staršia pani s paličkou kabaretné vystúpenie. Na záver prvého bloku nám zaspievala malá "barbi girl", pesničku od Darinky Rolins.


Porota pôsobila veľmi zohrane a vtipne. Jan Kraus svojimi komentármi bavil celé publikum, Lucka Bílá sa snažila podať svoj názor elegantne a so ženským šarmom, no napriek tomu dokáže povedať jasné nie a Jaro Slávik plní funkciu povestného "kata" dokonale.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára