piatok 19. novembra 2010

Súťažiaci ČSMT: 12. epizóda (14. 11.)

Všetky vystúpenia predposledného šiesteho semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, akrobatmi Dae Men a absolútnymi víťazmi, rapermi NH6.

Všetky vystúpenia predposledného šiesteho semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, akrobatmi Dae Men a absolútnymi víťazmi, rapermi NH6.


Finalisti: Dae Men, NH6


Dae Men

Dae Men sú dvaja mladí muži, ktorí nemajú úspech len u žien, ale aj u mužov. Zdeněk a Petr predvádzajú to, čo doma skúšať neodporúčame. Na semifinálové vystúpenie si pripravili niečo extra. Problémy im nerobia zdvíhačky, ani saltá. Vyslúžili si za to standing ovation vrátane poroty. „Bolo to fantastické. Je fascinujúce s akou ľahkosťou to robíte,“ skonštatovala Lucie Bílá. „Víťaz má ísť do Las Vegas. A zobrať prémiu. A vy do toho Las Vegas patríte,“ doplnil Jaro Slávik. „To, čo robíte, robíte krásne. A najmä preto, že je to v disciplíne, kde je to náročné,“ uzavrel Jan Kraus. Úžasné vystúpenie malo úspech. Napokon aj porota im dala v rozstrele prednosť pred speváckym triom Sabrosa.

Zdeněk Kožušník

Najstarší semifinalista Česko Slovensko má talent má mnoho záľub. Ale medzi najvýraznejšie patrí kúzlenie. Zdeněk Kožušník sa predstavil s iluzionistickým číslom. „Vystupovať v národnom divadle je pre každého amatéra ako som ja, trošku šok,“ povedal po Veľkom tresku a zároveň krátko pred vystúpením na výstavisku v Brne, kde bez akéhokoľvek zranenia hltal žiletky. A napokon nechal levitovať aj pero porotkyne Lucie Bílej. „Som veľmi rada, že vás vidím. Ste kúzelný pán z rozprávky,“ skonštatovala. „Ste ukážkou niečoho, čo sa dnes už tak ľahko nevidí. Ale bude ťažké,“ povedal Jan Kraus. Jaro Slávik bol však kritický: „Keby bola šou pred 50 rokmi, boli by ste v nej!“ A jeho slová sa napokon naplnili. Na postup do finále to nestačilo.

Jarko Krigovský

Jarko Krigovský je najmladším semifinalistom šou Česko Slovensko má talent. Fandí mu nielen Spišská Belá, ale aj diváci v iných kútoch Slovenska. Žiak prvého stupňa ZŠ boduje s break- danceom, hip-hopom a electric boogie. Na nohy postavil celé brnianske výstavisko. „Program máš hotový, môžeš vyraziť na turné,“ zhodnotil jeho vystúpenie Jan Kraus. „Celé to bolo fantastické,“ doplnil Jaro Slávik. „Si kúzelný. Držím ti palce,“ tlieskala Lucie Bíla. Na psotup do finále to ale nestačilo.

NH6

Počujú, ale nevidia. A majú radi hip- hop. Nevidomí súrodenci Henrich a Noro Wilnrotterovci sú známi ako zoskupenie NH6. „Nepotrebujeme zvýhodnenie, alebo ústupky,“ opätovne zopakovali aj pred semifinále šou Česko Slovensko má talent. Ich texty majú hlbokú výpovednú hodnotu, vychádzajú z ich vlastných skúseností. A s jedným takým sa predstavili aj na brnianskom výstavisku. „Ste úžasní, vaše vystúpenie som si užila,“ zhodnotila Lucie Bílá. „Vážim si váš príbeh. Páči sa mi, ako to textujete. Som vašim fanúšikom,“ vyznal sa Jaro Slávik, ktorý však mierne skritizoval refrén piesne. „Rap, ak nie je skutočný, tak je na nič. Vy ste výnimkou. Na poslucháča to pôsobí veľmi silno,“ ukončil hodnotenie Jan Kraus. Pozitívne aj negatívne hodnotenie na rozhodovanie divákov vplyv nemali. Sms-ky pípali a NH6 tak uvidíme aj vo finále.

Vanesa Šanková a Marek Peťko

Vanesa Šanková a Marek Peťko sú nielen spolužiaci, ale aj taneční partneri a najlepší kamaráti. Obidvaja majú osem rokov a za rok, čo spolu tancujú, nazbierali mnoho medailí. V šou Česko Slovensko má talent postúpili až do semifinále a pred svojim vystúpením sa báli najmä troch X-iek. S latino číslom to rozbalili naplno a tak porotcovské zastavenie nehrozilo. „Keď budem mať nabudúce osem rokov, tak chcem byť s vami v triede,“ povedal s úsmevom Jaro Slávik, ktorý je odhodlaný svoje deti presvedčiť na tancovanie. „Raz budete takto stáť na pódiu a vyhráte majstrovstvá sveta,“ predpovedala Vaneske a Marekovi budúcnosť Lucie Bílá. „Zatancovali ste to krásne. Tancujete ako dospelí,“ zhodnotil na záver Jan Kraus. Ani to však na postup tanečnej dvojice do finále nestačilo.

Queenie

Členovia hudobnej skupiny Queenie nielen že hrajú ako Queen, ale aj tak vyzerajú. A sú zrejme najlepším revivalom v Českej republike. Aj preto sa prebojovali až do semifinále šou Česko Slovensko má talent. Ich najväčšou ambíciou je čo najviac sa priblížiť k zvuku kultovej kapely. Na brnianskom výstavisku sa chceli o to pokúsiť s notoricky známou We are the champions. „Nech je tá hudba akokoľvek dobrá, ale tá móda je hrozná. Hudba ale dobrá len na zábavu, ako spestrenie na semifinále. Na finále to ale stačiť nebude,“ povedal Jaro Slávik. „Na akciu, zábavu áno. Ale tiež keby som dnes nakreslil Monu Lisu, tak ju zajtra nedávam na výstavu,“ skritizoval Jan Kraus. „Opäť som si uvedomila, aký bol Freddie Mercury úžasný. Ste úžasný spevák aj kapela je skvelá. Ale nemám rada parodovanie,“ doplnila Lucie Bílá. Queenie šampiónmi jedinej originálnej talentovej šou nebudú. Do finále postúpila konkurencia.

Sabrosa

Gitarovo – spevácke trio Sabrosa tvoria slečny, ktoré prišli priamo z rómskej osady. Predviedli temperamentnosť napriek tomu, že nepoznajú tóny. V rómskej hudbe sa snúbi smútok aj radosť a preto bolo ich vystúpenie nabité emóciami. Vyslúžili si za to potlesk divákov aj poroty. „Viem niečo o tom, keď vás niekto nemá rád, lebo nepatríte k väčšine. Preto vám posielam sms-ku hneď teraz. Som rád, že ste tu,“ priznal sa Jaro Slávik. „Ste nádherné. A doneste mi mobil. Idem písať tiež,“ vyzvala členov štábu Lucie Bíla. Napriek sms- kám od poroty Sabrosa do finále nepostúpila.

Kristína Procházková

Má iba 12 rokov a venuje sa najmä spevu. Kristýna Procházková, ktorej starý otec pochádza z Dominikánskej republiky, svojim spevom v predchádzajúcich kolách očarila publikum aj porotu. V semifinále zaspievala pieseň od Alicie Keys. A až také presvedčivé to nebolo „Ty máš talent, ale hlavne máš čas. Rozhodni sa, čo chceš robiť. Netreba to tlačiť na pílu,“ odporučil jej Jaro Slávik. „Mne sa to páčilo. Som očarený aj jej extravagantným výzorom,“ povedal Jan Kraus. „Máš veľa času. Nádherný hlas a talent. Ešte počkaj, ale neprestávaj spievať,“ uzavrela Lucie Bílá. Porota tak naznačila, že na finále to stačiť nebude. A mala pravdu.

Phantoms Crew

Skupinu z obce Veľká Maňa Phantoms Crew tvorí sedem talentovaných mladých talentovaných tanečníkov a jedna tanečnica. Sami o sebe hovoria, že sa učili tancovať „na betóne“. Na vystúpení v rámci semifinále šou Česko Slovensko má talent to však vidieť nebolo. Predviedli takmer dokonalé tanečné vystúpenie, na nácvik ktorého mali iba päť dní. Diváci ich ocenili obrovským aplauzom. „Diváci si vás vymodlili naspäť. Držím vám palce, aby vás posunuli aj do finále,“ zaželala im Lucie Bíla. „Emočný náboj bol väčší ako vaše vystúpenie. Raz ste hore, raz dolu. A dnešné vystúpenie hore nebolo,“ povedal Jaro Slávik. „Máte to ťažké v tom, že súťažíte v kategórii, kde je silná konkurencia. A u mňa patríte k tým slabším,“ doplnil Jan Kraus. Mužská časť poroty tak predpovedala osud Phantoms Crew, ktorý druhú šancu v Česko Slovensko má talent nevyužili. Vo finále ich už neuvidíme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára