štvrtok 2. decembra 2010

Finále ČSMT: 14. epizóda (28. 11.)

Česko Slovensko má talent spoznalo vo svojom finále víťazov, všetci vieme, že sa nimi stali Dae Men. Veľké finále však ponúklo mnoho skvelých vystúpení, na ktoré sa oplatí pozrieť znova. Tak sa nechajte zabávať finalistami Česko Slovensko má talent 2010.

Česko Slovensko má talent spoznalo vo svojom finále víťazov, všetci vieme, že sa nimi stali Dae Men. Veľké finále však ponúklo mnoho skvelých vystúpení, na ktoré sa oplatí pozrieť znova. Tak sa nechajte zabávať finalistami Česko Slovensko má talent 2010.


Víťazi: DAE MEN

Top 3: Dae Men, Richard Nedvěd, Marián Zázrivý


Mako!Mako

To slovo však nebolo jednoduché. Išlo o najdlhší zemepisný názov- Taumatawhakatangigangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukopokaiwhenuakitanat, ktorý pomenuváva 305m vysoký kopec na Novom Zélande. Ani táto krkolomnosť však skupine Mako!Mako k výhre nepomohla. Publikum aj porota hudobníkom zložili hneď niekoľko poklôn. „Prosím vás, mohli by ste to vyhrať?" opýtala sa Lucka Bílá. „Ste ako hudobní misionári. Robíte novú muziku, ale ja mám pocit, že ju počúvam už roky. Je to krásne," povedal Jan Kraus. Jaro Slávik vyslovil myšlienku, v ktorej sme sa trošku stratili, avšak, prirovnal Mako!Mako k Beatles. A to je predsa dobre.

Chebejet

„Patria k favoritom súťaže,“ povedal krátko pred finálovým vystúpením akrobatickej skupiny Chebejet v šou Česko Slovensko má talent porotca Jaro Slávik. Svoje vystúpenie odpálili vo veľkom štýle preklápačkou cez zábradlie schodiska na scéne. Zaujali opäť saltami, stojkami či premetmi. Vyslúžili si za to standing ovation od divákov aj poroty. „U vás je vidieť ten nárast. Keby z toho nebolo Las Vegas, nič si z toho nerobte. Ešte stále je Monaco, Atlantic City... Vy máte budúcnosť. Som rád, že som to videl,“ pridal svoju poklonu obávaný Jaro Slávik aj po vystúpení. „Bolo to úžasné, nadčasové, veľkolepé. Výborne som sa bavila. Páčilo sa mi to,“ zmietla kritikov Lucie Bílá. „Stotožňujem sa so všetkým, čo povedali moji kolegovia. Skutočne krásne,“ ukončil jednoznačne Jan Kraus. Na výhru to ale nestačilo.

Marián Zázrivý

Marián Zázrivý bol vo finálovom kole šou Česko Slovensko má talent ako čerešnička na torte. Zaspieval skladbu z opery Turandot a nezaznel ani jeden falošný tón tak, ako v semifinále. Navyše speváka doprevádzal aj orchester, čo ešte umocnilo atmosféru celého vystúpenia. Porote sa ho ani nechcelo hodnotiť. „Ja som si už na neho zvykol," povedal Jan Kraus. Jaro Slávik dodal hodnotenie, ktoré Mariána asi veľmi nepotešilo: „Ak by ste to vyhrali tou jednou vetou, ktorú ste zaspievali, bolo by to veľmi nespravodlivé. Ale, tú jednu vetu ste zaspievali najkrajšie ako som za posledné roky počul."

Krátka opera nakoniec Mariána dostala až do prvej trojky.

Radek Bakalář

Tri kovové kruhy a jedno zelené saténové plátno – to sú rekvizity, s ktorými si vo finále šou Česko Slovensko má talent vystačil kúzelník Radek Bakalář. Na pódiu predviedol opäť kus zo svojho umenia, keď ukázal, ako sa dá spojiť nespojiteľné a nechať zmiznúť živé, bez toho, aby ste to odviezli. „Dlho som nechápal to, čo robíte. A potom som pochopil, že to je iba moja mužská ješitnosť, keď vidím, že niekto dokáže pôsobiť na ženy viac ako ja. Nie je to extra, ale osobnosťou do toho dávate niečo zvláštne a vlastne je to nový druh kúzlenia. Konečne som to pochopil,“ ospravedlnil sa Radkovi porotca Jaro Slávik. „Bol som veľmi nadšený,“ zhodnotil Jan Kraus. „Ste nielen kúzelník, ale ste aj kúzelný. A to tancovanie sa mi k tomu veľmi páčilo,“ doplnila Lucie Bílá. Radek Bakalář ale konto tučnejšie mať nebude. Víťazstvo mu vyfúkla konkurencia.

The Pastels

Sedem výborných tanečníkov – to je zoskupenie The Pastels. Konkurencia bola však veľká a ak chceli v Česko Slovensko má talent pomýšľať na víťazstvo, nezostávalo im nič iné, len na pódiu ukázať to najlepšie zo svojho umenia. Už v predchádzajúcich kolách boli označovaní za miláčikov ženského publika, ale vo finále určite urobili dojem aj na mužskú časť publika, čo sa odrazilo aj na potlesku. „Ja som vám povedala, že vás milujem. A nemienim na tom nič meniť,“ povedala Lucie Bílá. „Okrem toho, že viete tancovať, viete aj vystavať úžasnú šou. To je vaša veľmi silná stránka,“ doplnil Jan Kraus. „Hovoril som, že talenty sú na Slovensku,“ podpichol českú časť poroty Jaro Slávik. Tanečníci ale na trón tentokrát napriek pozitívnemu hodnoteniu nedosiahli.

Dominika Hašková

„Zlepšuješ sa od kola ku kolu. Už teraz si na správnej ceste ku sláve. Podľa mňa, možno raz získaš aj Slávika- českého," dodal Jaro Slávik. Podľa Jána Krausa má speváčka zvláštnu farbu hlasu a svojský prejav. „Môže to byť vaša prednosť. Snáď si už konečne otca presvedčila, že vieš spievať." Lucie Bílá sa snažila Dominiku povzbudiť. „Nechoď bránou, ktorá je široká, tam pôjdu všetci. Vyber si tú, ktorá je úzka. A len tak mimochodom- úspech, to nie sú len tí ľudia, ktorí ti tlieskajú, ale aj tí, ktorí ti napíšu na internete anonym," poučila ju hviezda českej hudobnej scény.

Katarína a Zuzana Winklerové

Iba s kladnými hodnoteniami postupovali z kola do kola sestry Winklerové. Akoby im prischli jemné pomalé melódie. Diváci aj porota možno čakali vo finále Česko Slovensko má talent už aj niečo rýchlejšie, Zuzana a Katarína však opäť stavili na overenú Tell him od Celine Dion a Barbary Streisand. A vyšlo im to! Na nohách bolo celé brnianske výstavisko a tlieskala aj porota. „Takýto ženský duet to dlho nebol a asi ani dlho nebude. To, že ste sestry, je poznať. A krásne,“ zhodnotil Jan Kraus. „Mne je ľúto, že môj brat vie iba pískať. Želám vám, aby ste boli vysoko. A vy budete, lebo ste úžasné speváčky,“ doplnila Lucie Bílá. „Ste úžasné,“ skonštatoval Jaro Slávik. Napriek dokonalému speváckemu výkonu sa sestry Winklerové víťazkami nestali. Diváci predsa len rozhodli o iných majiteľoch výhry.

Křečkovi muži

Hawai košele, bláznivé bermudy, do toho Celebration a aj kúsok Baywatchu a úsmev na tvári – tak sa vo finále šou Česko Slovensko má talent predstavili Křečkovi muži. Chceli tak (ne)vyvrátiť svoju úlohu outsidera, do ktorej sa nepasovali len sami. Tanečným umením ale ukázali, že karty by predsa len mohli zamiešať. „Boli ste geniálni. Výborne som sa bavila,“ povedala Lucie Bíla. „Výborný výber muziky, zdvihli ste latku opäť hore,“ doplnil Jan Kraus. „Nebudú vám rozumieť v Las Vegas. Ale nech sa naučia nové jazyky,“ vyzval aj divákov Jaro Slávik. Jeho želanie ale zostalo nevypočuté. Sto tisíc eur skupine Křečkovi muži na konto nepribudne.

Mighty Shake Zastávka

„Vaše vystúpenie je ako film. Film, ktorý je zaujímavý, pri ktorom si oddýchnem a mne sa to veľmi páčilo, ja mám vaše vystúpenia rada," ohodnotila tanečníkov zo skupiny Mighty Shake Zastávka Lucie Bílá. Tá si dokonca odhryzla z chleba, ktorý darovali v rámci šou Jarovi Slávikovi. Jan Kraus v hodnotení chválil: „V tom scénickom vyjadrení patríte medzi najlepšie čo tu vôbec je." Od Jara Slávika všetci očakávali, že bude kritizovať. Ten však prekvapil: „Som rád, že ste tu, určite patríte do finále. Tie nedostatky, ktoré som vám vyčital, to bolo zbytočné. Divák vidí veci na televíznej obrazovke inak, ako my tu v sále." Hoci skupina v semifinále postúpila jednoznačne bez rozstrelu, do finálovej trojky sa tento krát nedostala.

Veronika Stýblová

Veroniku Stýblovú si pamätáme z divadla ako slečnu, ktorej sa pri speve neuveriteľne triasli kolená. Od vtedy však mladá speváčka prešla dlhú cestu a tréma jej už tak netrpčuje vystúpenia. Napriek tomu však mala porota pocit, že Veronika bola v strese. „Mám pre to pochopenie, ale tvoj talent to nezastaví," povedal jej Jan Kraus. „Veronika musíš zistiť aká si úžasná. A keď to zistíš, ja budem mať problém," povedala nádejnej hviezde Lucie Bílá. Ani Jaro Slávik nešetril chválou. "Ty máš na to! Neboj sa toho, my ťa tu žerieme. Aj publikum ťa žerie, niet dôvod na trému."

Dae Men - víťazi ČSMT

Maratón hľadania toho NAJ talentu v Čechách a na Slovensku sa skončil. Po vyčerpávajúcom rozbehu v divadlách a náročnom stúpaní v semifinálových kolách, sa 14 adeptov na titul dostalo do cieľovej rovinky. Veľkolepé finále šou Česko Slovensko má talent je za nami, dva národy a ich hlasy rozhodli, že meno víťaza je Dae Men! Dvojica silových akrobatov Zdeněk a Petr presvedčila divákov, že dokážu ukázať nielen odhalené telá, ale aj obrovský talent. V dramatickom závere s napätím očakávali verdikt spolu s Mariánom Zázrivým a Richardom Nedvědom, ich meno však bolo v poslednej obálke, ktorá obsahovala meno absolútneho víťaza a majiteľa tučného šeku na 100 000 eur.

NH6

Heňo a Noro ako zoskupenie NH6 dávajú do rapovania najmä cit a spievajú práve o tom, čo zažívajú. Kým iní o nich ešte donedávna pochybovali, čo dali dvaja slepí súrodenci najavo aj v piesni, vo finále to bolo celkom inak. Boli plnohodnotnou súčasťou šou Česko Slovensko má talent. Robia to, čo ich baví. A ocenili to diváci aj porota. „Vy dávate to svoje posolstvo vo svojom jazyku. V Las vegas by vám nikto nerozumel, ale na Slovensku vám všetci rozumieme a som vďačný za to. Je to správna cesta, najlepšia,“ povedal Jaro Slávik. „Možno nebudete slávni vo svete, ale budete slávni u nás. Veľmi vám držím palce,“ podotkla Lucie Bílá. „Pre vás je tá hudba všetko. Vy ste dnes medzi rapermi. Vitajte,“ dodal Jan Kraus. Súrodenci ako NH6 však na absolútny vrchol napokon nedosiahli.

Richard Nedvěd

Vo fialovom obleku a zelenom tričku vyzeral Richard tak komicky, že ani nemusel ďalej vystupovať. To by sme ale prišli o nezabudnuteľnú kúzelnícku šou. Aj tentoraz v nej prezradil množstvo malých kúziel, ale, predviedol už aj jedno veľké. Kartu, ktorú mu podpísal porotca Jan Kraus, totiž premiestnil z balíčka kariet do svojej topánky. No a na záver divákom dokonca prezradil, na čo nosí na krku otvárak. Lucii Bílej sa mladého komedianta ani nechcelo hodnotiť. A tak sa len postavila a roztlieskala publikum. Jaro Slávik už taký skúpy na sovo nebol: „Richard na rovinu, kto z tvojej rodiny je Slovák? Ty si tak dobrý, ty musíš byť Slovák." Jan Kraus nehodnotil- veď stál s Rišom na javisku hodnú chvíľu.

Patrik Žiga

Paťo má síce 14 rokov, ale na pohľad pôsobí krehko a o dosť mladšie. Možno aj preto vyzerá so saxofónom ako malý zázrak. Vo finálovom kole zahral skladbu, ktorú sme už mali možnosť počuť v divadle, ale napriek tomu, opäť strhol divákov na svoju stranu. A to až tak, že mu celé hľadisko venovalo potlesk v stoji. Jan Kraus si myslí, že Patrik je profesionálny šouman: „Robí také veci, aké som u žiadneho saxofonistu ešte nevidel." Jaro Slávik nehodnotil, skôr sľuboval: „Aj keby si dnes tých 100 litrov nevyhral, nevadí. Postarám sa o to, aby sme vybavili to konzervatórium. Poznám pár ľudí." Reálne sa tam dostať by mohla byť pre nadaného hudobníka malá životná výhra.


Info: joj.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára