pondelok 29. novembra 2010

Veľké finále prinieslo zmiešané emócie. Sklamal Zázrivý, zvíťazili Dae Men

Veľké finále sa aspoň rovnakej atmosfére ako v poslednom semifinále netešilo. Finalisti sa však vybičovali k skvelým výkonom, našli sa aj veľké sklamania, ktoré rozčarovali divákov. Nakoniec si však najviac sms od divákov získali akrobati Dae Men!

Veľké finále sa aspoň rovnakej atmosfére ako v poslednom semifinále netešilo. Finalisti sa však vybičovali k skvelým výkonom, našli sa aj veľké sklamania, ktoré rozčarovali divákov. Nakoniec si však najviac sms od divákov získali akrobati Dae Men!


Konečne zmeny sme sa dočkali po úvode priameho prenosu. Porota sa na svoje miesta usadila po dramatickej hudbe a veľkolepom príchode na koči, z ktorého s Janom Krausom a Jarom Slávikom vyšla aj v krásnom červenom odetá Lucka Bílá. Tá si dlho na porotcovskom mieste neposedela, práve ona totiž zahájila svojou piesňou finálový večer.


Samotné súťažné vystúpenia boli naozaj podarené, extra triedu, ako zvykne hovoriť Jan Kraus, predviedli hlavne Chebejet s Dae Men či všetky tanečné skupiny. Dlhú, ale v prípade využitia šance istú cestu ku sláve predpovedal Jaro Slávik speváčkam Dominike Haškovej a Veronike Stýblovej. Lucie Bílá zas nedala dopustiť na vystúpenie Radka Bakalářa a Richard Nedvěd si k svojmu excelentnému vystúpeniu prizval aj porotcu Krausa, ktorý sa tak po druhý raz stal asistentom pre kúzelníka. Sestry Winklerové či NH6 s tradičným príbehom, ale opäť novým šatom predviedli svoj príspevok k veľkému finále, Patrik Žiga či Mako!Mako svojím obrovským talentom či jedinečnosťou dvíhali zo sedadiel. Vlnu kritiky a nespokojnosti vyvolalo posledné finálové vystúpenie od Mariána Zázrivého, ktoré bolo suverénne najkratšie a k tomu rovnaké ako v semifinále.


Moderátori v Rozhodnutí vyhlásili trojicu najúspešnejších finalistov, teda Top 3 diváckeho sms hlasovania. V nej sa napriek všeobecnému sklamaniu dostal operný Marián Zázrivý, fantastický komik a iluzionista zároveň Richard Nedvěd a úžasná silové akrobacia Dae Men. Napätie sa po vyhlásení trojky zvyšovalo, čas prišiel na vyradenie tretieho miesta. Na tom sa umiestnil Richard Nedvěd, ktorého neúspech vyvolalo hromadné bučanie.


Z dvojice Zázrivý - Dae Men si prvé miesto získali akrobati, ktorí spočiatku nemali veľké šance ani na postup zo semifinále Dae Men. Avšak ich veľké úsilie, dámy priťahujúce postavy a obdivné slová chvály od poroty ich dostali až na samotný vrchol veľkej talentovej šou Česko Slovensko má talent. V Las Vegas sa tak Česko a Slovensko bude prezentovať niečím naozaj unikátnym, skvelým a hrdým. Česko a Slovensko otvorilo touto súťažou hranice aj pre iné štýly, žánre či súťažné disciplíny, pre ktoré by doteraz diváci nenašli pochopenie. Súťaž Česko Slovensko má talent nebola dokonalá, ale priniesla skvelú porotu, novú moderátorskú dvojicu a posolstvo, že súťaž nemusí vyhrať len najkrajší, najsúcitnejší či žánrovo najtradičnejší. Súťaž môže vyhrať aj váš originálny nápad a talent, s ktorým sa z ulice dostanete až do Las Vegas.


3 komentáre:

Dominik Bolerác povedal(a)...

Podľa mňa mal vyhrať Ríša Nedved. Myslím si, že bol zo včerajšieho kola najlepší. Ale potom keď ho vyradili, tak nech radšej vyhrali DEA MEN,,,

Unknown povedal(a)...

Ja si myslím že to čo predviedli dae men nieje talent ale že sa to dá natrénovať, aj keď treba chcieť ale to nieje talent, ak sa tu bavíme o talente je to jednoznačne Richard Nedvěd pretože ten jeho rečnícky talent a tie komentáre ktoré má pri vystúpeniach sú úžasné.

APOFISKO povedal(a)...

tak tak :D tak som sa dlho nenasmial pri Nedvedovi :)

Zverejnenie komentára