streda 10. novembra 2010

Súťažiaci ČSMT: 11. epizóda (7. 11.)

Všetky vystúpenia piateho semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, skupinou Mighty Shake Zastávka a speváčkou Veronikou Stýblovou.

Všetky vystúpenia piateho semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, skupinou Mighty Shake Zastávka a speváčkou Veronikou Stýblovou.


Finalisti: Mighty Shake Zastávka, Veronika Stýblová


Eva Slaná a Lucie Klasek

Majú dokonalé telá a dokážu zaujať už bez toho, aby predviedli to, na čo majú talent. Keď však predvedú umenie, ktoré ovládajú, na nohy postavia celé hľadisko. Na brnianskom výstavisku odpálili piate semifinálové kolo huslistky Eva Slaná a Lucie Klasek, známe ako zoskupenie femme2fatale. A tlieskali im všetci. Hodnotenie poroty malo však aj kritický nádych. Dôvodom bol výber piesne od Ruslany. „Vystúpenie sa mi páčilo. A okrem toho, že dámy sú pôvabné, sú aj talentované,“ skonštatovala Lucie Bílá. „Bez ohľadu na hlasovanie vám to minimálne pomôže v propagácii a záujem o vaše vystúpenia vzrastie,“ doplnil Jan Kraus. „Dievčat, ktoré hrajú na husle, je mnoho. Ale v Las Vegas ich je plno. My potrebujem nájsť niečo, čo tu ešte nikto nevidel. Napriek mojej kritike však môžete postúpiť do finále,“ uzavrel Jaro Slávik. Akoby však predpokladal hodnotenie. Postúpiť mohli, ale napokon sa to f2f nepodarilo.

Mighty Shake Zastávka

"Mighty Shake Zastávka bola jediná tanečná skupina, ktorá svojmu vystúpeniu dodala aj obsah a ten obsah jej pomohol," povedal Jan Kraus o vystúpení tanečnej skupiny. Lucie Bílá len kričala: "Ste úžasní, úžasní, úžasní…" Jaro Slávik však taký nadšený nebol. Už v dokrútke prorokoval zoskupeniu koniec a v rovnakom tóne sa nieslo aj jeho ďalšie hodnotenie: "Mňa vaše vystúpenie nenadchlo. Ťažko sa hodnotí tanec po tme." Diváci však majú očicidne iný názor. Nielen, že obecenstvo pri potlesku stálo, ale nechcelo s tým potleskom prestať. No a diváci spred televíznych obrazoviek poslali Mighty Shake Zastávke najviac hlasov spomedzi všetkých semifinalistov 5. semifinálového kola. My môžeme byť len zvedaví, či skupina dokáže pripraviť ešte niečo efektnejšie ako sme už videli…

Alojz Morovič so svojím asistentom

Alojz Morovič a jeho asistent pôvodne predvádzali silové číslo. Popri ňom však boli tak vtipní, že ich porota pustila do finále pod podmienkou, že si pripravia komické číslo. V piatom semifinálovom kole šou Česko Slovensko má talent sa tak predstavili ako známe kreslené postavičky - Pat a Mat. Ani ich obľúbenosť však dvojici nepomohla. Lucie Bílá stlačila rozrušená X-ko, aby sa na drastické číslo ďalej nemusela pozerať. Alojz sa totiž nechal prejsť osobným autom. A to hneď dvakrát! Jan Kraus zhodnotil toto vystúpenie ako "českú komiku". "Sila a sranda sa musia trénovať. Na rozdiel od sily však pri srande nie je nikdy istý výsledok," povedal podarenému duu.

Neopercussio

Mladí hudobníci založili skupinu Neopercussio pre šou Česko Slovensko má talent. A oplatilo sa! Excelentným bubnovaním sa dostali až do semifinále, kde boli povestnou čerešničkou na torte. Napriek nadšeniu divákov a skvelého hodnotenia poroty však do finále napokon nepostúpili. "Vaše vystúpenie je úžasné, ale vyhoďte kostýmového dizajnéra, tie flitrované saká sú strašné," povedal Jaro Slávik na margo kostýmov. Lucka Bíla už vidí budúcnosť chlapcov jasne: "Celý čas som si predstavovala veľkú vypredanú halu, ja by som na vás išla. Má to šťavu aj rytmus."

Jakub Ressler

Najskôr to bol aerobic, potom hip-hop, do toho mierne zasahoval aj hokej. Jakub Ressler sa však napokon rozhodol pre tanec. Na výstavisku v Brne sa v rámci piateho semifinále Česko Slovensko má talent predstavil s tanečným vystúpením inšpirovaným kráľom popu Michaelom Jacksonom. „Chcel by som sa stať choreografom a tanečníkom,“ prezradil samotný Jakub. Porota predpovedala veľkú konkurenciu. Vystúpenie však malo grády a diváci sa bavili spoločne s porotou. „Vystúpenie bolo výborné. Keď má niekto talent, tak je to vždy vidieť na prvý pohľad,“ zhodnotil Jan Kraus. „Ty si osobnosť. Si naozaj skvelý. Držím Ti palce,“ doplnila Lucie Bílá. „Pred semifinále som Ti dal jednu radu – aby si to nepreháňal s Jacksonom. A teraz Ti dám druhú radu – nikdy nepočúvaj žiadne rady. Bolo to skvelé,“ priznal aj Jaro Slávik. Jakubovi Resslerovi však ani výborné hodnotenie na postup do finále nestačilo. Porota dala v rozstrele prednosť Veronike Stýblovej.

Silvayovci

"Vaše vystúpenie bolo ako návšteva v sushi bare- malé porcie, ale veľa chodov," vtipne zhodnotila vystúpenie Košičanov Lucie Bílá. Jaro Slávik nastúpil na Luciinu vlnu a pridal ďalšie prirovnanie: "Predviedli ste soundtrack k filmu Psíček a mačička varili tortu. Bolo tam toho priveľa." Napriek tomu však mladým hudobníkom nezmizol úsmev z tváre. Účinkovanie v šou Česko Slovensko má talent si očividne užívali a ľuďom urobili radosť. A to sa predsa počíta.

Veronika Stýblová

„Vždy ma najviac podporovali otec s mamou,“ prezradila tesne pre semifinálovým vystúpením v šou Česko Slovensko má talent Veronika Stýblová. Spev jej síce lekári zakazovali, ona si však nedala povedať a išla takmer hlavou proti múru. A dobre urobila. Na brnianskom výstavisku to rozbalila s piesňou od Christiny Aguilery. Vyslúžila si za to standing ovation. „Máte krásny hlas. A úžasný hlasový fond,“ vyslovil Jan Kraus. „Mala som husiu kožu. Si výborná,“ povedala Lucie Bílá. „Pre mňa si najlepšia speváčka v tejto súťaži,“ zhodnotil Jaro Slávik. Predpovedal jej tak možno postup do finále. Porota sa napokon rozhodovala práve medzi tanečníkom Jakubom Resslerom a Veronikou Stýblovou. Medzi najlepších napokon posunuli talentovanú speváčku.

Trampoliny Praha

Sú traja, všetci sú z Prahy a skáču na trampolínach. Podľa toho vznikol jednoduchý názov Trampolíny Praha. Výnimoční sú už tým, že vždy musia kvôli nim X-ká upratať do väčších výšok. Inak to nebolo ani v semifinále šou Česko Slovensko má talent, keď ich vystúpenie sprevádzali temperamentné tóny a tomu prislúchajúce kostýmy toreádorov. Premety, saltá ani kotrmelce vo vzduchu im nerobia žiadne problémy. Vyslúžili si za to obdiv publika aj poroty. „Ovládate to naozaj krásne. Ocenil som aj výber kostýmov,“ povedal Jan Kraus po vystúpení. „U mňa platí, čo som už povedal. Ak sa nedostanete do finále, vyhodím televízor. Nájdem si inú robotu a pôjdem hoci aj na úrad práce. Vy do toho finále patríte,“ zopakoval Jaro Slávik. „Ste úžasní a veľmi sa mi to páčilo,“ doplnila Lucie Bílá. Trampoliny Praha však napokon do finále nepostúpili. Predbehla ich konkurencia.

Paulína Matiová

Sestry Matiové si prešli v šou Česko Slovensko má talent kľukatou cestičkou. Najprv ich porota oddelila a ďalej pustila len staršiu Pavlínu, ktorú napokon vo Veľkom tresku vyradila. Ohlas divákov však spôsobil, že dievčatá sa dostali späť do šou a to priamo do 5. semifinálového kola. Pavlína zaspievala skladbu I am so excited od skupiny Pointer sisters a sestra Jitka robila vokály. "Som strašne rada, že ste tu obe. A navyše som šťastná, že si si vybrala takú rytmickú vec," zhodnotila Lucie Bílá. Jaro Slávik sa priznal, že miluje šťastné konce: "Som rád, že sa našiel spôsob ako vás dostať na pódium. Určite o vás ešte budeme počuť." Chválou nešetril ani Jan Kraus. "Bolo to lepšie ako vo Veľkom tresku," povedal.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára