štvrtok 4. novembra 2010

Súťažiaci ČSMT: 10. epizóda (31. 10.)

Všetky vystúpenia štvrtého semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, skupinou Křečkovi muži a absolútnymi víťazkami semifinále, sestrami Winklerovými.

Všetky vystúpenia štvrtého semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, skupinou Křečkovi muži a absolútnymi víťazkami semifinále, sestrami Winklerovými.


Finalisti: Sestry Winklerové, Křečkovi muži


Křečkovi muži

"Zdalo sa mi to také presýtené. Viete, čím menej, tým lepšie. Bolo tam toho skrátka priveľa," povedala Lucka Bíla po výstúpení tanečníkov, ktorí si hovoria Křečkovi muži. Porotca Jan Kraus so svojou kolegyňou nesúhlasil. "Mne sa to presýtené nezdalo. Ale možno ste si trošku ublížili tým, že ste boli tak veľmi vtipní v dokrútke." Korunu negatívnym hodnoteniam nasadil prísny Jaro Slávik: "Vy tu vystupujete ako tanečná skupina? Tak prečo ste netancovali? Bolo tam žalostne málo tanca!" No a napriek tomu- chalani sa dostali až do rozstrelu v ktorom sa rozhodovalo o ich ďalšej budúcnosti v šou Česko Slovensko má talent. A tá sa zo sivej razom premenila na ružovú. Porota ich uprednostnila pred Luckou a jej psíkom. Křečkov teda uvídime ešte raz - vo finále!

Magdaléna Lippke

"Dali ste mi 100x áno a teraz jediný krát nie. Ale, ešte stále mám vašich 99...," povedala Magdaléna Lippke porotcovi Jarovi Slávikovi po tom, čo jej dal červené x-ko. Ostatní porotcovia číslo vitálnej dôchodkyne nehodnotili tak kriticky. Lucka Bílá ju dokonca aj pochválila: "Mne sa vaše číslo páčilo, je vidieť, že ste sa sem prišli baviť. Budete mať krásne video z tejto šou na pamiatku. Páčila sa mi aj vaša pesnička." Napriek tomu však Magdaléna skončila pred bránami finále- SMS hlasov neprišlo dosť.

Long Vehicle Circus

Na úvod svojho vystúpenia predviedli chlapci zo skupiny Long Vehicle Circus malú scénku. Potom sa dali aj do tanca. Skákali, padali a dokonca sa aj fackovali. Porota však spokojná nebola. "Bolo to zbytočne dlhé a nudné. Bolo to dlhšie o celé jedno vystúpenie. Asi ste sa vystrieľali už v divadle," povedal kritik Jaro. Lucie Bílá sa snažila byť jemnejšia: "S týmto nápadom sa asi ťažko pracuje. Čakala som nejaké prekvapenie v podobe toho pána vysokého. Prišlo však len na malú chvíľočku." Kritikou nešetril ani Jan Kraus. "To, čo ste predviedli, je česká špecialita- vy ste sa vyvraždili nápadmi," povedal. Rovnaký názor asi zdieľali aj diváci- hlasy poslali iným semifinalistom.

Salut Roma

"Bývame v gette. Sú tu feťáci čo kradnú. My však máme svoje sny," povedali na úvod dokrútky chlapci zo skupiny Salut Roma. Možno takým malým splneným snom je aj ich úspech v šou Česko Slovensko má talent. Svoj tanec predviedli množstvu divákov, ale aj nadšenej porote. Lucka Bílá im dokonca venovala "standing ovation". "To, čo ste dnes predviedli bolo geniálne. Vôbec nechápem, ako ste to urobili," povedala. Podľa Jana Krausa chlapci vyzerali ako keby mali motorčeky. Jaro Slávik ohodnotil vystúpenie ako pôsobivé: "Spravilo veľký dojem zo stránky akustickej, anatomickej, choreografickej a najmä etnografickej."

Zuzana Saparová a F Dur Jazz Band

Zuzana Sapárová mala v semifinále šou Česko Slovensko má talent poriadnu smolu- musela totiž spievať s angínou a horúčkami. Napriek tomu sa však nevzdala a krásne zaspievala titulnú skladbu k Bondovke- Golden eye. Porota jej výkon maximálne ocenila: "Na vaše vystúpenie som sa strašne tešila. Ak takto spievate s angínou, tak môžem povedať, že množstvo mojich kolegýň- speváčok, by si želalo taký hlas ako máte vy, Zuzka," prehlásila Lucie Bílá. Za postup Zuzany a jej skupiny F-Dur jazz band sa Lucie prihovárala aj v záverečných hodnoteniach. Skupine to však nepomohlo- do finále postúpilo iné spevácke číslo.

Lucia Smolíková a pes Angel

Lucie Smolíková neprišla do šou Česko Slovensko má talent sama. Od začiatku ju sprevádza jej verný priateľ- pes Angel. Tento krásavec očaril nie len milovníkov zvierat, ale aj tých, čo ani netušili, že nejaký "dog dancing" existuje. S Angelom si vraj Lucka zatancuje lepšie ako s chlapom. Tomu sa dá ľahko uveriť vzhľadom na to, čo malý chlpáč dokáže. "Milujem vášho psa. Bolo to krásne, vaše vystúpenie som si užila," povedala Lucie Bíla. Jaro Slávik bolo ešte nadšenejší: "Váš pes dokázal viac ako niektorí predchádzajúci semifinalisti. Od čias Flippera tu nebol žiadny zvierací hrdina- až prišiel Angel. Klobúk dole." Možno aj tieto hodnotenia zabezpečili Lucke a psíkovi viac SMS hlasov. Bolo ich až toľko, že ich posunuli do rozstrelu. Porota sa však nakoniec rozhodla pre tanečnkov. Pes vraj má svoje limity...

Anton Toráč

Tóno Toráč je chalan, ktorého postup v šou Česko Slovensko má Talent neprebiehal hladko. Svoj spev chcel preto obhájiť v semifinále piesňou I believe I can fly. Podľa Jara Slávika sa mu to však opäť nepodarilo. Nielen že mu dal x-ko, ale aj prehlásil, že Tóno je najväčší omyl jeho kariéry. "Niektorí ľudia vedia spievať, niektorí ľudia nevedia a potom je ešte Anton Toráč," povedal. Tým si rozhádal svoju kolegyňu Lucku Bílú: "Ja by som chcela vidieť vás, keby ste tam stáli, ako by ste zaspievali." Po menejšej hádke Tóno odišiel z pódia. Naposledy. Jeho snahu totiž neocenili ani diváci a do finále ho neposunuli. Možno mu ale účinkovanie v šou pomôže aspoň pri balení dievčat- podľa jeho sestry na Tóna letia ako včely na med...

Katarína a Zuzana Winklerové

Skladba When you believe prinisela Kataríne a Zuzane Winklerovým šťastie. Jej dojímavým podaním presvedčili nie len porotu, ale aj divákov šou Česko Slovensko má talent. Dostali totiž najviac hlasov spomedzi všetkých semifinalistov. Pravdepodobne aj ony veľmi veria v zázraky tak, ako spievali. "Slečny, neviete si predstaviť ako som rád, že vaši rodičia nie sú bohatí. Tie národy by vám vaše krásne spievanie neodpustili," povedal Jaro Slávik. Podobne nadšený bol aj Jan Kraus, ktorý ocenil ako sa sestry držali za ruky. Lucie Bíla ich považuje za krásny príklad toho, ako má vyzerať rodina. Všetci traja venovali dievčatám potlesk postojačky a tak môže rodina Winklerových oslavovať. Kto vie, ako to dopadne vo finále!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára