štvrtok 21. októbra 2010

Súťažiaci ČSMT: 8. epizóda (17. 10.)

Všetky vystúpenia druhého semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, Mariánom Zázrivým a Radkem Bakalářem.

Všetky vystúpenia druhého semifinále Česko Slovensko má talent spolu s dvomi postupujúcimi do Veľkého finále, Mariánom Zázrivým a Radkem Bakalářem.


Finalisti: Marián Zázrivý, Radek Bakalář


Radek Bakalář

Sám už nie je, ale priateľku ešte nemá. V semifinálovom vystúpení mu sekundovala asistentka. Záujem žien ale už nezatají. "Súťaž prišla v čase, keď mala prísť. Rozhodoval som sa, či s kúzlením pokračovať," prezradil tancujúci iluzionista Radek Bakalář. A dobre urobil, že pokračuje. Jeho vystúpenie malo totiž skutočne "gule". Vyslúžil si za to standing ovation. "Mal by to byť chlapec kúzelník, ale je to len okúzľujúci chlapec," mierne schladil Jaro Slávik. "Máte niečo, čo je veľmi cenné. Našli ste si vlastnú diciplínu. Jednoducho Bakalář," povedal Jan Kraus. "Nemám rada ľudí, ktoré vedia všetko. Ale všetko len trošku. Ty to máš ale nádherné skombinované," skonštatovala Lucie Bílá. A to sa páčilo aj divákom. Radek Bakalář si v porotcovskom rozstrele napokon "pričaroval" postup do finále.

TS Beethoven

Aktuálne im patrí titul z republikových majstrovstiev a svoje tanečné umenie v kategórii disco dance prišli ukázať aj do šou Česko Slovensko má talent. Predstavujú sa v nablýskaných kostýmoch a okrem tanca majú aj iné záujmy. Porota v prípade tanečného zoskupenia Beethoven DC vopred hovorila o "veľkom štýle". Lucie Bíla zhodnotila: "Bolo to bez chyby. Nádherné vystúpenie!" Jan Kraus sa tiež pridal. Páčila sa mu dravosť: "Chvíľami to vyzeralo, akoby celú planétu prepadli deti." Kladné hodnotenie mal pripravené aj Jaro Slávik, ktorý však zastáva názor, že deti do zábavného priemyslu nepatria. "Deti však patria do tanečných kolektívov, lebo tam sú fantastické," uzavrel.

Chi Chi Tornádo

Vystúpenie Chi Chi Tornádo bolo veľmi očakávané. Má totiž neuveriteľný temperament a po Tine Turner boli diváci aj porota zvedaví, s čím sa predstaví v semifinálovom kole. A prišli Vianoce v podaní Mariah Carey! Mikulášovia hádzali darčeky, diváci sa bavili. Na brnianskom výstavisku bol december už v októbri. "Vystúpenie bolo úžasné," zhodnotila Lucie Bílá. "Je jasné, že s týmto sa do finále v tejto konzervatívnej krajine nedostanete. Ale potešili ste ma," dodal Jaro Slávik. "Ďakujem za iróniu a nadhľad vo svete šoubiznisu. Je to ako živá voda," uzavrel pozitívne hodnotenie Jan Kraus.


Čítajte aj: Chichi tornádo chcela odstúpiť pre Františka!


Dominika Kormaňak

Tvrdí, že je to elegantné ale aj náročné. A pole dance by sa podľa Dominiky Kormaňak mal stať olympijským športom. Vyzerá to tak, že nepotrebujete nič, len tyč. Ale sú za tým hodiny driny. A konečný výsledok vyvoláva zmiešané emócie. "Vítam estetickú stránku vystúpenia," povedal Jan Kraus. "Bolo to krásne ako Sixtínska kaplnka a vzrušujúce ako 33. kilometer maratónu. U mňa to neprešlo," doplnil Jaro Slávik. "Dala by som do toho viac ženskosti," zhodnotila Lucie Bílá.

Metal Kidz

Sú štyria, každý z nich hrá na nejaký nástroj a tvoria jednu rodinu. Rodičia a ich dve deti iba niekoľko mesiacov fungujú ako metalové zoskupenie Metal Kidz. V semifinále to odpálili so Smells Like Teen Spirit od Nirvany. "Je to hravé. Evidentne sa neberiete vážne. Bavila som sa," povedala Lucie Bílá. "Je zaujímavá kombinácia harmonickej rodinky ponorenej do heavy metalu," skonštatoval Jan Kraus. "Tí dvaja staršia členovia vám to v kapele dosť kazia," odkázal Markéte a Martinovi Jaro Slávik.

Out of Bounds

"Naša skupina je odlišná v tom, že je každý iný, sme plní energie a máme strašne radi tancovanie," takto sa charakterizovali členovia z Out of Bounds. Brazílsko- české zoskupenie neprekonáva len predsudky, ale aj jazykovú bariéru. S oboma problémami sa však dokážu vysporiadať viac než dobre. "Tu v Čechách sa už cítime ako doma, nevieme si predstaviť, že by sme mali žiť inde ako v Prahe. Vadí nám len jediná vec- knedlík," zdôveril sa nám jeden z tanečníkov. Porotu a publikum sa v druhom semifinálovom kole šou Česko Slovensko má talent snažili zaujať choreografiou zo školských lavíc. A aj sa im to podarilo: "Oceňujem váš temperament aj to, ako nápadito ste to mali vymyslené," skonštatoval Jan Kraus. Lucka Bílá si však všímala aj niečo iné: "Vy ste jediná chlapčenská skupina, v ktorej som nemohla spustiť oči z vás, milá dáma! Ste úžasná," venovala pochvalu staro-novej tanečníčke z Out of Bounds, ktorá netancovala v minulých kolách pre problém s krkom.

Lenka Piešová

Lenka Piešová pôsobí ako jemná víla, ale má silný hlas. A účinkovanie v šou Česko Slovensko má talent si naplno užíva. Na pódiu chcela najmä Jarovi Slávikovi dokázať, že na to má. Predstavila sa so skladbou od Jennifer Hudson, One night only a vyslúžila si standing ovation. "Ja som rada, že som to odspievala," prezradila samotná Lenka. "Bolo to nádherné. Páči sa mi, že si si nasadila vysoko latku," povedala Lucie Bílá. "Som síce spevák amatér, ale tiež som pochopil, že ste si vybrali ťažkú pieseň. A pozitívne som to ocenil," doplnil Jan Kraus. Jara Slávika ale nepresvedčila: "Lenka, túto súťaž nevyhráš," uzavrel rozhodne.

Marián Zázrivý

Najočakávanejší súťažiaci večera bol bez debaty Marián Zázrivý. Učiteľ spevu nasadil v divadle sám sebe vysokú latku a tak všetci očakávali, že ju prekoná. Podľa reakcií poroty a divákov sa mu to očividne podarilo. "Dostal som o mnoho viac ako som očakával. Ste vychádzajúca hviezda," stručne zhrnul Jaro Slávik. Podľa Jana Krausa máme v Mariánovi všetci svoje sny a dúfame, že zázraky sa dejú. So skladbou Con te partiro, ktorú preslávil nevidiaci interpret Andrea Bocelli, sa to v druhom semifinálovom kole šou Česko Slovensko má talent podarilo aj skromnému Poprčadčanovi- jeho malý zázrak sa totiž práve plní…


Čítajte aj:
Silné životní příběhy. I to je součástí Česko Slovensko má talent
Marián Zázrivý, hviezda Talentu, zažil ťažké chvíle. Čo je s jeho bývalou ženou?
Veľký tresk: Zázrivého dvakrát stresovali!



Video, text: Joj.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára