streda 29. septembra 2010

Súťažiaci ČSMT: 5. epizóda (26. 9.)

Všetci súťažiaci v piatom pokračovaní najväčšej talentovej šou Česko Slovensko má talent opäť v jednom článku, na jednom mieste prehľadne pod sebou. Pozrite si všetky vystúpenia 5. epizódy Česko Slovensko má talent.

Všetci súťažiaci v piatom pokračovaní najväčšej talentovej šou Česko Slovensko má talent opäť v jednom článku, na jednom mieste prehľadne pod sebou.


Akrobatická skupina Chebejet

Prišli na javisko s úsmevom, ohúrili a odišli s verdiktom „trikrát áno". Akrobatická tanečná skupina skupina Chebejet, ktorej názov pochádza zo starého Egypta – to je desať dievčat a jeden mládenec, ktorí majú od 11 po 27 rokov. Na javisku predviedli nielen saltá a premety. „Chcela by som si to pozrieť ešte raz, aby som si to mohla ešte raz poriadne prehliadnuť. Naozaj som nadšená, rovnako ako celá sála," povedala Lucie Bílá a pritakal jej aj Jan Kraus: „Ja som zase nadšený ako Lucie Bílá." A do tretice chválou nešetril ani Jaro Slávik: „Toto je druh šou, ktoré sme tu čakali."

Jaromír Bakalík - prasknutý termofor

Moderátori si spočiatku doberali, či podľa vzhľadu náhodou neprišiel recitovať poéziu. On si ale vybral niečo zaujímavejšie, až si Lucie Bílá začala zakrývať oči. Veď nafúknuť termofor do prasknutia nedokáže každý. (A ani to neskúšajte!) „Tak to je strašný nářez! Bojím se, bojím se, já nechci, aby to prasklo," bolo počuť z úst porotkyne počas vystúpenia. Nakoniec sa to Jaromírovi Bakalíkovi podarilo. „Je to dosť náročné, tak prepáčte, že to tak trvalo," a pokračoval bez prestávky vo vystúpení. Len akoby mimochodom chytil železnú tyč a omotal si ju trikrát okolo krku. Jana Kraus s Lucie Bílou už zaujímalo len to, kto mu to dá z toho krku dole, Jaro Slávik sa s otvorenými ústami nezmohol na viac ako na jedno slovo – „áno". A to si silák vypočul trikrát.

Martin Mottl - Lady Gaga s maskou

Prišiel zo zatvorenými ústami a neotvoril ich ani počas dvojminútového vystúpenia . Milan Vopálka však prezradil, že bude pískať. Čudovalo sa teda celé divadlo. Pútal pozornosť od začiatku. Masku, s ktorou vystupoval, mal na tvári nestále a nedal si ju dole. Nikto nevie a už sa ani nedozvie, čo ňou chcel zakryť. Dvadsaťročný študent Martin Mottl sa pred porotou predviedol tancom. Jarovi Slávikovi sa to ale nezdalo: "Aby sme sa rozumeli, Martin, čo to malo byť?" Mladík s úsmevom na tvári nevedel odpovedať, tak to za neho vyriešil Jan Kraus. „Myslím, že na polnočné predstavenie to bolo dobré... ako prekvapenie, ale tu mi to príde málo," vysvetlil porotca. Nepostúpil.

Luboš a Radim Bočkovi - dvojnásobný Gott, trikrát Nie!

Luboš a Radim Bočkovi sú desať a dvadsať roční študenti a hlavne dvaja z mnohých, ktorí chceli ohúriť porotu spevom Karla Gotta. „Sme speváci a dá sa povedať, že vďaka mne sa venujeme jednému českému spevákovi – Karlovi Gottovi. Prišli sme zaspievať pieseň Beatles," prezradil straší brat Luboš. Zážitok to ale nebol. Ale bolo to natoľko silné až Jan Kraus ako prvý stlačil bzučiak. „Škoda, že tak, ako máte nádherne zvládnutú choreografiu a pohyby Karla Gotta, ste nemohli rovnako tak aj s tým spevom," vyjadrila sa Lucie Bílá. S verdiktom trikrát nie nepostupujú.

Blok: Ďalšie vystúpenia od "Gotta"

Po dvoch bratoch, ktorí sa pokúšali zaspievať pieseň od českej hviezdy Karla Gotta, prišli ďalší, ktorí predviedli podobný pokus. Nepomohli im ani to, že mali podobné priezviská. Dôchodca Ivan Toráč, ani 47-ročný Jan Torák pred porotou nepochodili. Ten druhý s piesňou Kávu si osladím si vyslúžil dokonca tri X-ká so slovami od Lucie Bílej: „My moc ďakujeme, ale Karla Gotta už máme."

Out of Bounds - česko-brazílsky mix

Majú od 18 do 28 rokov a spolu im to výborne tancuje. Volajú sa Out of Bounds a porote to poriadne ukázali. Diváci pri ich tanci šaleli a tanečníci čierno biely a oblečení v čierno bielom si od nich vyslúžili aj standing ovation. „Myslím, že to bola extra trieda. Tam je naozaj vidieť ten brazílsko-český alebo česko-brazílsky mix. A to, čo je dobré pre tanec je niekedy dobré aj pre tie národy. V tom je to ešte o niečo silnejšie, než čokoľvek iné. Moc krásne," zhodnotil Jan Kraus. Dostali trikrát „áno".

Duo mardzanis - fakírske kúzla

Poobliekaný v orientálnych odevoch zaujali už len svojim vystupovaním a vzhľadom. Duo mardzanis, teda Andrej a Marcela sa ukázali na kastingu v Plzni. „V šestnástich som bol prvýkrát na súťaži kúzelníkov a tam som mal možnosť vzhliadnuť jedno fakírske číslo s ohňom, ktoré ma tak zaujalo, že to bola jasná voľba a rozhodol sa pre fakírsky obor," prezradil Andrej. Vďaka tomu, že si na scéne pichol hák do nosa, prepichol jazyk obrovským klincom a zhltol šabľu, si vybojoval u poroty obdiv a to aj u Lucii Bílej. Jednohlasne postupujú ďalej.

Sk Bounce Clan - vystúpenie na skákacích topánkach

Skupina Sk Bounce Clan, to sú chlapci od 18 do 25 rokov. Ich topánky sa podobajú na sedemmíľové čižmy, aspoň fiktívne. Keď si ich obujú, treba uhnúť na bok. A tak sa stalo, že priestor divadla v Prahe im bol primalý, aj keď porotcovské značenie X im vyzdvihli do väčšej výšky ako obyčajne. Na otázku Jara Slávika, či je to bezpečný šport odpovedali „Zažil som maximálne jednu zlomenú ruku a väčšinou vypadávajú zuby. Akurát teraz sa nám to stalo na kastingu v Prahe, kde sa nám na skúške nepodaril jeden trik a spadol som na kolegu topánkou rovno do tváre," prezradil jeden z členov skupiny. Napriek snahe znel ale verdikt poroty „nie".

Amarjargal Dungu - hadia žena

Amarjargal Dungu na otázky poroty radšej odpovedala z väčšej časti len úsmevom. Príklad stačí jeden. Na otázku odkiaľ prišla odpovedala: „Od päť rokov." Mladá Mongolka žijúca v Čechách má ale jeden dar. Jej kosti a orgány sú zjavne z gumy. Hadia žena si totiž na podstavci akoby nič a držiac sa len zubami, pozerala na porotu cez svoje nohy. Jan Kraus to aj patrične okomentoval: „Rozboleli ma všetky moje orgány, aj zuby. Bolo to krásne a pochopil som, že váš základný postoj je pozerať sa cez svoje nohy do diaľky." Verdikt znel trikrát „áno".

Blok: Dôchodcovia a ich talentovaný elán

Nedali na seba dlho čakať a objavili sa. Dámy a páni v rokoch ukázali svoj talent. Jedni spevom, druhí tancom. Susedy si zanôtili tú svoju a TS Diamant zakrepčili ako sa vo svojom veku patrí. Bolo sa na čo pozerať. Divákov pobavili a zanechali im príjemný úsmev na tvári.

Mažoretky z Horní Lhoty - Labutie jazero v plienkach

Nastúpili veselo. Mažoretky z Horní Lhoty sa predstavili netradične. „Máme 714 rokov a 859 kíl, 40 vnúčat, 3 pravnúčatá, 190 vlastných a 143 umelých zubov," prezradili na úvod. Panie vo veku od 60 po 73 rokov baletili Labutie jazero. Šok prišiel, keď sa divákom a porote otočili chrbtom. Na sebe mali okrem vkusného odevu s bielymi sukničkami oblečené aj obrovské plienky, ktoré zozadu nepôsobili vábne. Lucie Bílou to dokonca odradilo natoľko, že na vystúpenie povedala nie. Jan Kraus zareagoval inak: „Ja obdivujem váš talent ako žiť v dobe, keď rada vašich kolegýň zúfalo jenom hladí z okna. Celý život bojujem proti meštiackym kritériám a nevidím sebemenšiu možnosť zrovnávať nejakú blbosť na kostýme s tým vašim základným nápadom, takže ja to obdivujem." Nakoniec postúpili s verdiktom dvakrát „áno" a od Lucie Bílej „nie".

Blok: tanečné skupiny

Okrem iných špecialistov sa na súťaži Česko Slovensko má talent predviedlo naozaj neúrekom tanečníkov a ešte viac tanečných skupín. Ale je pravda, že všetci boli výborní, až krv v žilách vrela. Veď kto sa rád nepozrie na hýbajúcu sa masu v rytme známej, či menej známej piesne a v rôznorodom štýle. Veď to rozhýbe aj úplné drevo. Tak to bolo aj v divadle a postupne sa predstavili tanečné skupiny TS Beethoven, Phantoms Crew, Re-Union Crew, Pentiful Crew Breakdance, Breakbeat CB a Akademia SX. Veľký tresk sa ale blíži a s ním aj obrovské sito, cez ktoré neprejde každý.

Mikuláš Hanes - depresia namiesto básne

Recitujúci Mikuláš Hanes je 19. ročným študentom. Ako sám povedal, svoju báseň napísal asi pred troma rokmi, keď nemal príliš dobré obdobie. „Ale vďaka tomu, že vznikli takéto básne, som dnes šťastný," vysvetlil. U poroty ale nepochodil. Jan Kraus skoro chytil depresiu z neho a Jaro Slávik triafal klinec po hlavičke: „Vaše vystúpenie bolo zlé, pretože kultúra, umenie nie je vtedy, keď už niečo pridať, ale umenie vzniká vtedy, keď už niečo odobrať. U vás by sa dalo odoberať, odoberať, odoberať... Zostalo by slovo nočná, alebo mora." Za dvakrát „nie" nepostupuje.

František Šimčík - tanečný talent, aký sa vidí raz za 20 rokov

František Šimčík má dvanásť rokov, deväť súrodencov a žije v detskom domove. To, čo predviedol na scéne pred divákmi a porotou zdvihne zo stoličky každého. Človek by si myslel, že to bude imitátor Michaela Jacksona, no on v polovici vystúpenia zmenil hudbu a ukázal breakdance. Postavil na nohy celé Národné divadlo a aj Lucie Bílou. „Bolo by to krásne, keby som pretancoval celý život," prezradil František. Jaro Slávik chválou nešetril ani zďaleka: „Máš taký talent, ktorý sa stretáva raz za dvadsať rokov." Jednohlasne postúpil.

Veronika Marciňová - tanec aj spev?

Nápad bol dobrý, prevedenie horšie. Veronika Marciňová sa snažila zaujať porotu tým, že pieseň Thriller od Michaela Jacksona dokonale odspieva a speváka aj dokonale napodobní. Nepodarilo sa. „Je len šesť ľudí na svete, čo dokážu aj spievať a tancovať, s Luciou sedem," okomentoval vystúpenie Jaro Slávik. S verdiktom trikrát nie nepostupuje.

Silvayovci - netradičné v tradičnom

Prišli s fujarou a cimbalom, zahrali techno a u Jara zvíťazili. To bolo prvýkrát, čo sa Jaro Slávik postavil, zatlieskal a zakričal „waw". Jeho hodnotenie ani nemohlo byť iné ako pochvalné. Zároveň pripomenul všetkým, čo od súťaže Česko Slovensko má talent očakáva a čo od Silvayovcom aj dostal: „Treba prísť, zobrať tradičné nástroje, netradičný námet, urobiť to na jedničku a ukázať ľuďom, že máme ten talent, vieme posúvať horizonty, vieme ukázať svetu niečo nové." Dostali trikrát „áno".

Ján Makita - spievajúci kastingový vytrvalec

Kto chodí na konkurzy do rôznych súťaží, Jána Makitu nemôže nepoznať. Tento 83-ročný dôchodca je totiž ich pravidelným návštevníkom a srší neuveriteľnou vitalitou. V Česko Slovensko má talent sa predstavil s piesňou O Sole Mio. „Bolo to zaujímavé, pretože vy ste si to trochu prerobil do žalmu,“ zhodnotil jeho výkon Jan Kraus. Pán Makita sa priznal, že má problémy so sluchom, takže komunikácia s porotou bola trochu komplikovaná. Vyslúžil si ale veľké poďakovanie.

Patrik Leško - grganie po druhýkrát?

Patrik Leško sa v súťaži Slovensko má talent pregrgal až do finále. V česko-slovenskej konkurencii už také šťastie nemal. „Prišiel si znovu s tým istým?“ spýtal sa Jan Kraus. Po kladnej Patrikovej odpovedi si síce porota vypočula jeho verziu Ranenej vŕby s grgacími vložkami, ale ďalej ho jednoznačne nepustili. Vraj sa má skôr naučiť poriadne hovoriť.

Jozef Hrbáčik - rádové ohýbanie klincov

Zvláštnu kombináciu spevu, karate a eskamontérstva si zvolil Jozef Hrbáčik. „Inšpiroval ma Jackie Chan,“ tvrdil svojrázny umelec. Hoci takáto kombinácia znie celkom zaujímavo, na postup to bolo málo. Porota mu ďalší postup zmarila, navyše, Jan Kraus už jeho číslo videl.

Flying Boys - bláznivá gymnastika

Partia nadšencov z Kolína vystupujúca po názvom Flying Boys predviedla skutočne veselú zostavu. Ale aby to nebola len sranda, do svojho vystúpenia zakomponovali aj skutočne náročné gymnastické cviky. „Fičalo to jedna radosť,“ uznanlivo zhodnotil Jaro Slávik. Všetci porotcovia sa zhodli, že verdikt je ÁNO. „Ale 100-percentne,“ dodala Lucka Bílá.

Jaroslav Parči - spievajúci čašník

Divadlo stálo na nohách, ľudia tlieskali, Lucka Bílá sa nadchýnala. Len Jaro Slávik mal iný názor. Jaroslav Parči bol podľa neho iba dobrý a dal mu nie. „No určite, dajte pokoj. Bolo to čistučké,“ napomenula ho Lucka Bíla a spievajúceho čašníka jednoznačne poslala ďalej. Rovnako aj Jan Kraus, ktorý postupový verdikt zdôvodnil aj tým, že Jaroslav má rovnakú farbu hlasu, ako on.

Jiří Dočekal - imitácia zvierat a dopravných prostriedkov

Pán Jiří Dočekal prišiel do súťaže Česko Slovensko má talent predviesť, ako dokáže imitovať rôzne zvuky. Jeho špecialitou sú zvieratá a na túto tému si pripravil aj svoje vystúpenie pred porotou. K nemu sa ani nedostal, Jana Krausa totiž jeho schopnosti tak zaujali, že ho zavalil rôznymi úlohami, aby ho otestoval. A pán Dočekal zvládol všetko, dokonca aj kolíziu kravy s idúcou lokomotívou. „Som váš fanúšik a dávam vám veľké áno,“ dočkal sa poklony od Jara Slávika.

Blok: slabší až najslabší spev

V šou Česko Slovensko má talent sme už videli množstvo skvelých umelcov a tiež veľa tých, ktorí pri rozdeľovaní talentu chýbali, teda aspoň podľa poroty ČSMT. Do tejto kategórie patria aj Milan Ježek, Attila Nagy, Miroslav Gracík, Daniel Varga, Ján Holeček, Petra Banásová, Jaromír Ružička s Alanom Kollerom či Radim Korbel. V súťaži ich už neuvidíme.

Arpád Pástor - kladivom do hrude!

„Mám sa báť?“ spýtala sa Lucka Bílá Arpáda Pástora, keď vysvetľoval, čo bude na pódiu robiť. Jeho doménou sú totiž údery a kontakt s ostrými predmetmi do rôznych častí tela. 38-ročný brúsič skla predviedol, že má skutočne železné telo, napichoval sa na rôzne bodce, kladivom si nechal tresnúť do pŕs či rukou mlátil do kovovej tyče. Odvážne kúsky nepomohli, Arpád odchádzal z pódia síce bez škrabanca, ale s tromi nie.

Blok: zvieracia drezúra

Už ste videli preskakovať králika prekážky, alebo koňa ležať na chrbte? V šou Česko Slovensko má talent je možné úplne všetko. Pani Lada Šípová ukázala, ako ju počúvajú malé králiky, Josef Tomek s manželkou zasa predviedli, že aj obrovské kone sa dokážu naučiť neuveriteľné kúsky. Tadeáš Kocuba síce žiadne zvieratko nepriniesol, ale zato vyzeral milo ako plyšový medvedík a ukázal poriadnu drezúru sám na sebe.

Blok: nepochopené vystúpenia

Josef Kopriva predviedol skutočne neuveriteľnú vec. Dokáže písať na písacom stroji bez písacieho stroja. Neuveriteľné, ale úplne zbytočné a na postup to nestačilo Rovnako zle dopadli aj chlapci s „neobaletom“ či rekordne dlhý jazyk.

František Kříž - súkromný mejdan a fotka na záver

U Františka Kříža sa nedalo zistiť, či ide o šoumena, alebo kúzelníka. Na javisku čosi predviedol, ale porota s tým spokojná nebola. Vtipnejšie bolo hádam len to, ako začal z vačku vyťahovať fotoaparát. Medzi ostatné fotky do zbierky si teda môže zaradiť aj tú, ako sedí medzi Janom Krausom a Jarom Slávikom. „Na mňa to pôsobí, že ste si tam urobil mejdan pri stolíku," ohodnotil jeho vystúpenie Kraus. Je jasné, že ďalej nepostúpil.

Anton Toráč - postup vďaka vizáži a refrénu

Anton Toráč bol plný odhodlania. Aj keď na začiatku sa chcel pobrať spievať kamsi do zákulisia, moderátori ho nasmerovali správne na javisko pred porotu. Nesplnil však očakávania Lucii Bílej, aby predviedol nejaký nevšedný talent. Tak to skončilo troma X-kami a vyjadrením Jana Krausa: „Čo by ste mohol robiť určite je parodovať Ramazottiho." Napriek tomu a dosť nečakane sa nad ním porota zľutovala, našla v jeho vystúpení niektoré pozitíva (ako napríklad odspievaný refrén) a poslala ho ďalej s dvoma „áno".

Salut Roma - ďalšie rozdelenie spoločných vystupujúcich

Párovo odtancovali tanec, ktorý originál tancujú len muži. A to si nemohol nevšimnúť Jaro Slávik. „Skupina tancuje fantasticky to, ako sa to tancovať má v tej pánskej zložke. Ak by toto malo prejsť cezo mňa, tak to prejde len ako mužská zložka," povedal Slávik. A tak sa aj stalo. Dievčatá zo Salut Roma to síce chvíľu mrzelo, ale bez väčších problémov poslali svojich partnerov ďalej.

Zdeněk Kožušník - kúzelnícka šou s porotou

Zdeněk Kožušník je vo svojich 78 rokoch neuveriteľne šarmantný kúzelník. Od Lucii Bílej si vypýtal prsteň a vyháňal z neho zlo veľmi zaujímavým a vtipným spôsobom. Na pódium neskôr pozval aj Jana Krausa a humoru bolo ešte viac. „Jáj sem tady dělal jenom takového vola, jo?" zavtipkoval Kraus. Prsteň, ktorý zmizol sa nakoniec objavil v zaviazanej krabičke. „Jak ste to udělal?" spýtala sa udivená Lucie Bílá. Jaro Slávik bol očarený, tak vystúpenie starého pána kúzelníka skončilo s verdiktom trikrát „áno".

Anetka Pitoňáková - krehký detstký spev

Milé dievčatko v ružových šatách, to je Anetka Pitoňáková a má sedem rokov. S jemným hláskom dokázala zaspievať to, čím kedysi excelovala Darinka Rolincová. Pieseň Mama v jej podaní vháňala do očí slzy a dnes to Anetka dokázala tiež. „Zaspievala si to nádherne, ďakujem," vyznala sa Lucie Bílá. Anetka s jasným verdiktom postúpila do ďalšieho kola.

Blok: zmes postupujúcich

Zostrihy z divadiel sa končia. Už o týždeň nás čaká Veľký tresk, v ktorom sa rozhodne, ktoré talenty sa dostanú do semifinále. Ako poslední počuli postupový verdikt z divadla exitocká Brasil Show, známy žonglér Erik Berousek, nádejné dievčenské spevácke duo s piesňou od Lady Gaga, akordeonisti Petr Zamiška a Richard Sokol, veselá tanečná skupina Oldies, Robert Tomáš alias Mr. Popelino, mladá speváčka Eva Pašuldová, originálny žonglér Vašek Klouda, pole dancerka (tanec o tyči) Dominika Kormaňak a Kristýna Procházková s nádherným hlasom. Z divadiel to je všetko, vidíme sa vo Veľkom tresku! Už o týždeň!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára