utorok 10. augusta 2010

Riaditeľ Primy: Česko Slovensko má Talent bude ľudí zabávať (doplnené o otázky a odpovede)

V rozhovore pre český mediálny portál digizone.cz riaditeľ českej TV Prima Marek Singer prezradil svoj postoj a očakávania k veľkému jesennému talentovému súboju.


Rozhodnú ľudia. Aj tak sa dá zhrnúť myšlienka, ktorú obsahujú slová šéfa Primy. Česko Slovensko má Talent má podľa neho veľkú výhodu v tom, že je to licencovaný formát a už množstvo krajín predtým im ukázalo ako na to. TV JOJ aj TV Prima sa rozhodli držať sa pravidiel najúspešnejšej britskej verzie, ktorá u ľudí nielen v Anglicku, ale takmer na celom svete zaznamenala obrovský úspech. Zdroj úspechu tkvie údajne v tom, že ľudia sa pri britskej verzii bavia každú minútu. A rovnakú kvalitu a zábavu sľubuje producentský tím originálnej talentovej šou Česko Slovensko má Talent.


Rozhodnutie o tom, že sa bude Talent vysielať v nedeľu, prišlo ako prvé z Jojky a Primy, tvrdí Signer. "Mali sme dokonca signály, že je jedno, v ktorý deň budeme našu show vysielať, pretože stratégiou konkurencie je nám to prekaziť," dodáva. Koniec augusta je prirodzeným termínom, pretože práve vtedy sa ľudia na obrazovky začínajú pozerať intenzívnejšie. Prvá epizóda však podľa Singera nerozhodne. Bude záležať na kvalite formátu. "My sme pripravení," rozhodne uvádza Marek Singer.


Prečítajte si odpovede riaditeľa Primy na otázky ohľadom Talentu:


S talentovou show Česko Slovensko má talent dojde po letech opět k souboji, kdy se proti sobě postaví v podstatě stejné formáty. Čtenáři samozřejmě vědí, že vy máte na rozdíl od Novy licencovaný formát, který s sebou přináší velké know-how. Přesto se česká komerční jednička netají tím, že je její talentová show zkrátka nejlepší. Na co sázíte vy?


Jedna věc je deklarace a druhá, jak to lidé vnímají. Můžete říkat dlouho, že máte něco nejlepšího, ale pokud vám to lidé nekoupí, tak to nemáte. Jak jste řekl, máme pochopitelně výhodu originálního formátu. Na obou stranách tyto show připravují lidé, kteří jsou zkušení a mají toho za sebou hodně. Určitě nám pomáhá to, že chyby, které se stávají, už před námi někdo vychytal, protože osmadvacet zemí před námi už tuto show velmi úspěšně vysílalo a jsou různé způsoby, jak je možné ji udělat. Britský způsob nám připadá nejzajímavější a nejlepší - a nejen nám. Proto se například i televize Joj na Slovensku snaží prezentovat, že britský vzor byl ten pravý pro Česko Slovensko má talent a ne ten, podle kterého to předtím udělala Markíza. Co se týká Novy, Talentmánii pochopitelně budou tlačit, s čímž se musí počítat. Bude to souboj, který rozhodne divák. Předpokládám, že obě show budou mít svou kvalitu. Každá bude trošku jiná, tak to musí být. Ve finále na tom divák nejspíš vydělá, protože oba tábory se díky tomuto souboji budou ještě více snažit o to, aby ta jejich show byla nejlepší. Myslím si, že detailnost příprav i natáčení je svým způsobem to nejintenzivnější, co tady v Čechách kdy bylo. My jsme připraveni.


Takže si myslíte, že diváka zaujmete tím, že licencovanou talentovou show nabízí léta praxe?


Díky tomu bude Česko Slovensko má talent výborně udělaná show, u které se budete bavit každou minutou. Když se podíváte na Britain’s Got Talent, tak nelitujete, ať je vám deset nebo padesát. Variace a pestrost, a jak je to v postprodukci dotažené, z toho dělají něco, od čeho málokdo odejde, protože se prostě výborně baví. Koneckonců mohli jste posoudit už toto pondělí večer, kdy jsme začali vysílat to nejlepší ze třetí řady Britain‘s Got Talent. Konkurenci pochopitelně nemohu hodnotit, protože jsem ještě nemohl žádný díl vidět, takže těžko říct.


Proč jste se rozhodli nasadit tento formát ve stejnou dobu, jako ho bude vysílat Nova? Opravdu to bylo tak, jak píší některá média, tedy, že jste čekali na konkurenci?


Když se podíváte zpětně na naše upoutávky, tak neděli jako vysílací den komunikujeme již měsíc. Neděli jsme tedy komunikovali první. Podle mě čekal jeden na druhého. Ve finále jsme navzájem zjistili, že je jedno, kdy kdo začne, protože druhá strana bude připravena. Není to to samé, jako byl Big Brother versus VyVolení, kdy jedna strana byla zjevně méně připravena než ta druhá, a ta pak byla překvapená. Měli jsme dokonce i signály, že je jedno, který den Česko Slovensko má talent spustíme, protože strategií druhé strany je nám to pokazit. V tom okamžiku je to jedno, a proto jsme začali komunikovat neděli. Konec srpna je logickým začátkem, protože tam v podstatě začíná podzimní programové schéma a lidé se začínají dívat.


FOTO: Digizone.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára