sobota 7. augusta 2010

Jak bylo v Praze?

Včera jsme úspěšně absolvovali 1.blok druhého dne pražského natáčení v Národním divadle. Po celý den jste mohli sledovat aktuální novinky a fotky, avšak teď se dozvíte plnohodnotný report. Na co čekat? Začněme od poledne.


Krátce před 12 hodinou jsme dorazili před Národní divadlo v Praze, tam už čekaly davy fanoušků a diváků. Před hlavními vchody už se nedalo projít, kolem 12:30 nám produkce oznámila pomocí megafonu, že v 13:00 se začnou rozdávat lístky. Půl hodina uběhla jak voda a mezi dav se vměstnala produkce, řekli nám, že musíme jít k 2 paním, které měli v deskách všechny registrované telefonní čísla. Postupně každý dostal lístek, i my – s nápisem I.GALERIE. S malým opožděním jsme byli v 13:20 vpuštěni do divadla. Získali jsme lístky do nejvyššího balkónu, takže jsme to celé viděli pěkně ze shora. Usadili jsme se, avšak produkce nás poprosila, abychom šli pomoci s natáčením upoutávky na střeše Národního divadla. Celé natáčení upoutávky trvalo asi půl hodiny. Konečně ve 2 hodiny jsme se vrátili na svá sedadla a show mohla začít! Úvodem nás přivítal režisér ČSMT a sdělil nám několik informací, např. to, že nesmíme natáčet vystoupení a dávat je potom na Youtube. Chvíli po odchodu režiséra se dostavil na plac Miloš Knor, které nás učil jak správně reagovat, takže takový malý trénink potlesku, velkého potlesku, smíchu, „bučení“ a podobných reakcí, to bylo docela vtipný. Miloš opustil pódium a na scénu konečně přicházela hvězdná porota, hlediště tleskalo jako o život. Prvně Jaro, Lucie a na závěr Jan. Porota usedla a mohli přicházet první talenti.


Zpěv, tanec, kouzla, chůze na chůdách a mnohem více


Asi vás hodně bude zajímat kdo a s čím vystupoval. My měli možnost vidět cca 15 talentů, někteří mají velmi dobře našlápnuto dopředu, jiným se to tolik nepovedlo. Prvním výkonem bylo taneční skupina, která udělala perfektní show a rozparádila tak celé divadlo. Pokračovalo to člověkem hrajícím na hadici, psem hlídajícím kachny, partou tančících na chůdech. Pak přišla na scénu 15tiletá holka z Pardubic, které svým ohromujícím hlasem nenechala jediného diváka klidným. Na řadě také byla skupina Brazilčanů , kouzelník, člověk u kterého nám nedošel vůbec smysl „vystoupení“ – měl něco nakresleného a jen to ukazoval porotě. Dál dorazily i další 2 holky ve věku 13-15, které také všechny uchvátili. Každopádně už teď se máme opravdu na co těšit! A na podzim se nudit nebudeme!


Scéna dokonalá, porota nad očekávání


Byli jsme strašně moc zvědaví, jak si tvůrci poradí s celkovou scénou. Už kdy jsme viděli na internetu fotky, byli jsme nadšení. Ale když jsme vešli do sálu, nadšení vstouplo o 100% výš. Ve skutečnosti to je opravdu větší než na fotkách, také všechna místa byla téměř zaplněná. Co se týče poroty, věděli jsme, že to je dobrá volba, ale když je vidíte a slyšíte na živo, je to ještě lepší. Katem se stal Jaro, který svojí úlohu plní velmi dobře, i když by mohl občas dávat křížek dřív. Lucie byla ke všem hodná, milá, podržela je. Také se stala asistentkou kouzelníka, nebo zaháněla kachny, které si to kráčeli k porotě. Jan Kraus je prostě bavič a svýma vtipnýma hláškama bavil celé divadlo. Tohle trio je zkrátka na správném místě.


Celý den ve znamení ČSMT byl skvělý, úžasný, nezapomenutelný, díky moc skvělé produkci za tento ojedinělý zážitek, my diváci se na konci srpna máme opravdu na co těšit.

1 komentár:

Dagmar Poláčková povedal(a)...

Nebyla to Lucka, kdo zaháněl kachny... Zpátky na podium si je vrátila sama čubinka ;)

Zverejnenie komentára