pondelok 21. júna 2010

Talent vs. Talentmania: kastingy prinášajú veľké rozdiely

Najväčšie slovenské televízie prinášajú dve takmer rovnaké šou. Kastingy sú pomaly na konci.


Talentmania: Kastingy sklamali. Počet ľudí bol diétny


Trhoví lídri ohlásili vlastnú talentovú šou o niekoľko týždňov neskôr ako Jojka s Primou. Po tom, čo vraj Markíza nevyužila opciu sa rozhodla s Novou vytvoriť vlastnú nelicencovanú šou. A to sa výrazne prejavilo na kastingoch. Napriek tomu, že termíny a miesta ohlásili skôr, ich promo sa zameralo len na ne a počet kastingov výrazne prevýšil tie Talentové, celkové čísla Markízu s Novou tešiť vôbec nemôžu. Doslova trú biedu.


Počty záujemcov síce ani jedna televízia nespomína tak, ako Joj s Primou, na internete sa okrem špekulácii objavili konkrétne čísla. Hovoria o počte približne 50 ľudí na kasting ako napríklad v Bratislave a celkové číslo za všetky kastingy sa vraj točí len v ráde stoviek. Či je to pravda nevie nikto, no už len zábery s hŕstkou ľudí, zatajovanie čísel a takmer žiadne chválenie sa, aké je Markíze podobné, napovedajú, že zažívajú veľkú potupu.


Záchrana mala prísť na festivale. Prišla len ďalšia hanba


Veľké nádeje v záchranu vkladala Markíza do spolupráce s najpočúvanejším Rádiom Expres. Práve na jeho festivale sa konal "špeciálny" kasting, na ktorom sa mohol zúčastniť ktokoľvek a ukázať svoj talent. Tento kasting sa však konal v čase, kedy na festivale nebolo skoro ani nohy, dokonca ešte dve hodiny po oficiálnom začatí programu sa pred pódiom trúsili asi len dve stovky fanúšikov.




ČS má Talent: Originál vyfúkol skoro všetky talenty


Komerčné dvojky sa tentokrát konečne vytiahli až tak, že úplne zatienili nedotknuteľné. Prvý raz sa totiž stalo, aby sa na obrazovky Jojky a Primy dostala šou, ktorú by konkurencia nezvládala. Obe televízie v tom mali jasno. Chceme Talent! A vyšlo to. Nech už boli podmienky akékoľvek, Markíza s Novou sa nemali tváriť, že to zvládnu aj samé, a že sú pre ne podmienky prispôsobené konkurenčnému boju o formát neprijateľné, pretože zatiaľ sa im to nevypláca po žiadnej stránke. A prvýkrát nepomáhajú ani Adela s Leošom. Naopak Jojke sa vydarilo zostaviť zaujímavú trojicu porotcov a tí zatiaľ bez podpory nejasných moderátorov lákajú cez obrazovky na kasting. A darí sa im to na jednotku.


Pri Talente sa ani jedna televízia nebojí hovoriť o počtoch zúčastnených súťažiacich. Každý kasting, či už s návštevnosťou 400 alebo 900 talentov, sa dočkal svojho čísla a televízie sa zaň nehanbili. Už teraz tak môžme hovoriť o prevalcovaní Talentmanie, pretože napriek až 16 kastingom sa jej nepodarilo nazbierať toľko záujemcov, čo Talentu za prvých 5.


Aj Joj podporí Talent festivalmi


Nie jeden, ale minimálne štyri festivaly podporia Česko Slovensko má talent. Vďaka tomu, že sa Jojka stala partnerom festivalu Orange JOJ Music Summer, vytvorí si na ňom vlastný stan so svojimi tvárami a mal by byť odetý práve do farieb Talentu. Domaša, Duchonka, Ružiná a Orava tak opäť zažijú skvelú hudbu a tisíce návštevníkov a tentokrát príde aj najväčšia talentová šou sveta.


FOTO: TV Markíza, TV Nova, TV Joj, TV Prima

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára